Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Sándor már nem magányos tüntető

Röszke - A hétfő reggel óta Röszkén, a Gabona-Komplex Kft. előtt 2,6 millió forintjáért demonstráló izsáki Tóth Sándorhoz már egy Békés megyei termelő is csatlakozott.
Addig tüntet a terményét felvásárló röszkei telephelyű cég bejárata előtt Tóth Sándor, amíg ki nem fizetik neki a járandóságát a beszállított olajnapraforgóért. Tegnap sikerült beszélnie a Gabona-Komplex Kft. ügyvezető igazgatójával, Kiss Tiborral, aki azt mondta, jövő héten kedden utalják a pénzt. A Bács-Kiskun megyei, izsáki férfi azonban úgy van vele: hiszi, ha látja, ezért nem „vonul le" a helyszínről. A rendőrségen már kérelmezte az engedélyét a jövő hétre is, a mostani péntek este 6 órakor jár le.

Tóth Sándornak már társa is van: Bacsa János a Békés megyei Kaszaperről érkezett, 6 főt képvisel, 3-an egy családot alkotnak. Napraforgót és kukoricát adtak el a Gabona-Komplexnek, 15 és 30 napos fizetési határidővel. Ezek decemberben, illetve januárban jártak le, hatan összesen 21 millió forintot követelnek. Bacsáék családja 14 millióval ragadt benn.

A Bács-Kiskunból érkezett Tóth Sándorhoz (balról) csatlakozott a Békés megyei Bacsa János. Fotó: Schmidt Andrea
A Bács-Kiskunból érkezett Tóth Sándorhoz (balról) csatlakozott a Békés megyei Bacsa János.
Fotó: Schmidt Andrea

Tóth Sándor hétfőn kezdte el a demonstrációt, 2,6 millió forinttal tartozik neki a szegedi székhelyű, röszkei telephelyű, raktározással foglalkozó cég 2008 novembere óta. A kétgyermekes családapa tegnap elmondta: 2 napig csak délután 5 óra körül indult el az élet a telepen, tegnap viszont már reggel óta nagy volt a jövés-menés. Összeszámolta: 30 kamion hagyta el a logisztikai bázist, tele áruval.

Szerettünk volna kérdéseket feltenni a kft. ügyvezetőjének, de nem vette fel a telefonját. Információink szerint több Csongrád megyei vállalkozónak is tartoznak fejenként 7-20 millió forint értékben, egyikük már felszámolási eljárást is indított, de később visszavonta. Mindenesetre a Gabona-Komplex tegnap visszaszerelte azokat a cégtáblákat, amelyeket hétfő reggelre a várható sajtóérdeklődés miatt szedtek le.

Szimpátia

A régi 5-ös úton a legtöbb autós lassít, elolvassa, mi áll a táblákon, majd továbbhajt. Sokan azonban veszik a fáradságot, megállnak, és együttérzésüket fejezik ki. Állítólag olyan röszkei vállalkozók is megkeresték Tóth Sándort, akiknek a cég „csak" 300-400 ezer forinttal tartozik. Ők azt mondták, kivárják a végét.

Olvasóink írták

 • 5. flexsnake 2009. április 04. 15:26
  „3. fizess :D”
 • 4. tuju 2009. április 03. 13:19
  „A tulaj felesége néhány hete vette át új Passat CC -jét. A tulaj új Audi A6 -jára vár. Nincs miből kifizetni a többi számlát, ezt mindenkinek meg kell értenie!!!”
 • 3. kakoszeged 2009. április 03. 11:24
  „Hogyan tudnék segíteni ezeknek az embereknek? Tényleg szeretnék!”
 • 2. madártej 2009. április 03. 09:16
  „Írtam én már olyasmit, hogy Átrium köz, egy másik cikk alá. :)”
 • 1. hazám 2009. április 02. 21:05
  „És a többiek gyávák vagy alszanak, esetleg narkótikumban kovályognak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete pont: dupla veszteség

Szeged - Nem elég a vezetékes szolgáltatónak, hogy ellátási kötelezettsége miatt még mindig nagyon… Tovább olvasom