Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Sándorfalván 2018 az újjászületés kezdete - sorra nyerték tavaly a pályázatokat

Egymás után nyerték meg 2017-ben a beadott uniós pályázatokat Sándorfalván, az idei terv tehát az, hogy mindezeket meg is valósítják. Épülhet az Ópusztaszerre vezető kerékpárút, megszépülhet a belváros.
– Egyszer csak elkezdtek jönni az e-mailek és hivatalos levelek: „örömmel értesítjük, hogy..." Nagyon jó volt olvasni mindegyiket – mesélt tavalyi évükről Gajdosné Pataki Zsuzsanna, Sándorfalva polgármestere. – Azonban a sikeres pályázatok újabb feladatokat adnak: meg is kell valósítani azokat, a jelentős részükkel már idén el kell készülnünk.

Tavaly 1 milliárd 200 millió forintnyi pályázati pénz érkezett a településre. Megnyerték a Szegedről Sándorfalván és Dócon át Ópusztaszerig futó kerékpárút megépítésére a támogatást. A településre eső szakasz 362 millió forintból valósul meg. De a belváros is teljesen megújul két pályázatból.

– A Zöld város kialakítása Sándorfalván című programban 100 millió forintot nyertünk. A Szabadság tér átalakul, változik a Pallavicini-kastély kertje is, és ez a beruházás hatással lesz az egyik legforgalmasabb utcánkra, az Ady Endre utcára is. Ehhez a beruházáshoz kapcsolódik egy másik is: a szomszédos piactér fejlesztésére és bővítésére is nyertünk 300 millió forintot. Mindezek mellett 4 millió 700 ezer forintot nyertünk arra, hogy a külterületi buszmegállóinknál felújítsuk, kibővítsük a közvilágítási rendszert, 148 millió forintból újjávarázsoljuk a Nádastó Szabadidőparkot, és 200 millió forintból hozzákezdhetünk a Bikakaszáló rendbetételéhez. Ez azért is nagyon fontos, mert gyakorlatilag csak itt tudunk a belterületen belül „gazdasági övezetet" kialakítani – sorolta a nagyobb elnyert pályázatokat a polgármester.

A közel 8300 fős városban tavaly elindult járdaprogram idén szintén folytatódik. De van zöldprogramjuk, ifjúsági programjuk, és természetesen vannak önkormányzati felújítási programok, amelyek biztosítják a magas szintű intézményi működéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta - Gondolatok a szegénységről

"Sajnos a gondolati, illetve szellemi szegénységet semmilyen szervezet sem vizsgálja." Tovább olvasom