Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Sándorfalván is loptak a temetőből

A szatymazi után a sándorfalvi temetőből is elvitték a fém kegytárgyakat – valószínűleg ugyanazok a tettesek.
Újabb temetői lopás ügyében érkezett feljelentés a Szegedi Rendőrkapitányságra: ezúttal a sándorfalvi temetőben 11 sírt rongáltak meg és vitték el a fémből készült kegytárgyakat, kereszteket, díszeket.
A rendőrség adatai szerint a tettesek ugyanazokban a napokban követhették el a lopást, mint a közeli Szatymaz temetőjében – csak a feljelentés késett. Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a szatymazi temetőben mintegy 140 sírt rongáltak meg a múlt hónap végén, illetve loptak el róluk dísztárgyakat. Eltulajdonították továbbá a szatymazi temető lélekharangját is. A bűncselekmény módja, időpontja, az eltulajdonított tárgyak köre arra enged következtetni, hogy a tettesek mindkét temetőben ugyanazok voltak.

A Szegedi Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja alapján folytatja a büntetőeljárást ismeretlen tettesek ellen. A szatymazi lélekharang eltulajdonítása, és az azzal kapcsolatba hozható bűncselekmények nyomravezetője részére a CSMRFK vezetője, valamint a szatymazi és sándorfalvi önkormányzat az általuk felajánlott 500 ezer forintos díjat fenntartják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gallusz Niki: Minden erőmmel megpróbálok optimista lenni

Minden megtakarított pénzét a tánc– és énekóráira költötte, keményen megdolgozott a sikerért.… Tovább olvasom