Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Sándorfalvi piacozó találta meg a 200 ezret rejtő pénztárcát

Kétszázezer forint feletti összeget talált egy Mars téren elveszített pénztárcában egy, a piacon régóta áruló őstermelő. Az eset még májusban történt, s onnan tudunk róla, hogy a sándorfalvi nő leadta azt a piacigazgatóságon.
– Hetente találnak a vevők vagy az árusok elhagyott kulcscsomót, bankkártyát, mobiltelefont, igazolványt, pénztárcát, le a kalappal minden becsületes ember előtt, de ekkora összeggel még nem találkoztunk – mondja Németh István piacigazgató. 
Megtudtuk, semmilyen személyazonosításra alkalmas okmány nem volt a tárcában, csupán egy viseltes cetli, s azon két elmosódott telefonszám. – Először megfejtettük, majd különböző variációkban többször is hívtuk a számokat eredménytelenül, de amikor felvették, akkor is csak sok áttétellel sikerült beazonosítani a tulajdonost – mondja az igazgató, hozzátéve, végül e hét keddjén egy telefonon elért férfi segítségével jutottak el odáig, hogy értesíthették a tárca gazdáját.

Csütörtök késő délelőtt a piacigazgatóságon megtörtént az azonosítás is, az idős, gyengébb egészségi állapotú nő – akit a fia kísért el – nemcsak az összegről és a tárcáról tudott minden érdemit, de kézírása is egyezett a cetlin olvasható telefonszámokkal. Szerettünk volna beszélni a becsületes megtalálóval és a szerencsés idős asszonnyal, aki visszakapta a pénzét, de mindketten elzárkóztak. Nevük közléséhez sem járultak hozzá, ahogy fotót sem készíthettünk róluk – a történet ettől még példaértékű.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Curtist állítólag a Tiszából kellett kirángatni, miközben Majka a színpadon búcsúzott tőle

Curtist állítólag a Tiszából kellett kirángatni, miközben Majka a színpadon búcsúzott tőle
Újabb részletek jelentek meg a Hot! Magazinban a sokat emlegetett estéről a SZIN-en. Tovább olvasom