Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Sárkányok az Árkádban - fotógaléria

A Playmobil-kiállítás és játszóház vasárnapig várja a gyerekeket.
– Nekem a ló után a sárkány a kedvencem – mondta a kilencéves Enyedi Dóra csütörtök délután az Árkád legalsó szintjén lévő Playmobil-kiállításon, ahol a gyerekek kipróbálhatják és játszhatnak a különböző mozgatható figurákkal.

A Playmobil egy szerepjáték gyerekeknek: egy mozgatható fejű, csuklójú és lábú, néhánycentis figura. Ezek a játékfigurák különböző variációkban fordulnak elő, általában egy-egy tematika köré készülnek. Vannak az ókori Egyiptomba illeszkedő figurák, középkori kalózok, rendőrök és tűzoltók is.
Sárkányok az Árkádban - GALÉRIA. Fotó: Karnok Csaba
Csütörtök délután az Így neveld a sárkányodat egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film figurái voltak a legnépszerűbbek. Dóri meg is mutatta Bütyköt és Fogatlant. – Most először vagyunk itt. Reggel mindig az Árkádon keresztül megyünk iskolába, és fentről láttam, hogy van ez a kiállítás. Ma végre lejöttünk kipróbálni – mesélte a másodikos lány.

Mellette a szintén kilencéves Luca és húga, a már majdnem négyéves Lizi ugrottak be a sárkányokkal játszani. Ők kupont jöttek beváltani, de a kupon és az édesapjuk is türelmesen várakozott, míg a lányok kijátszották magukat. A játszóház vasárnapig várja a gyerekeket.

Playmobil-szerepjátékokat próbálhatnak ki a gyerekek az Árkád alsó szintjén. Az Így neveld a sárkányodat animációs film figurái voltak a legnépszerűbbek, Dóri, Luca és Lizi is ezekkel játszott. Fotó: Karnok Csaba

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12 boszorkányt végeztek ki Szegeden

Balogh Elemér jogászprofesszor a Szőregi Teadélutánon tartott előadást a szegedi boszorkányperekről. Tovább olvasom