Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

Savanya talárra vált

Abbahagyja az úszásoktatást és Budapesten kezdi meg ügyvédi pályafutását Savanya Norbert. A búvárúszó világbajnok által 1998-ban Szegeden létrehozott úszótanodát szeptember elsejétől a Müller–Savanya Gyermekrehabilitációs és Gyermeknevelési Alapítvány működteti, ők viszik tovább a Savanya által 2000-ben indított rehabilitációs gyógyúszást is.
– Nehéz döntés volt, de szakvizsga előtt álló végzett jogászként olyan állásajánlatot kaptam egy neves budapesti ügyvédi irodától, amelyet nem utasíthattam vissza – mondta Savanya Norbert. Hozzátette: az úszásoktatásban és a rehabilitációs gyógyúszás gyakorlatában nem történik változás, csupán nem ő irányítja tovább a tanodát, hanem egy nonprofit szervezet: a Müller–Savanya Gyermekrehabilitációs és Gyermeknevelési Alapítvány.

Az alapítványnak a búvárúszó szakmai segítséget nyújt és az ő módszerét használja a tanoda továbbra is. Savanya Norbert elmondta, nagyon sok segítséget kapott munkája során a várostól, az intézményvezetőktől, a tanároktól, óvónőktől, a szülőktől. Megnyugtató számára, hogy amit felépített, azt egy nonprofit szervezet viszi tovább. Az alapítvány partneri viszonyával működik ezentúl a gyermek-egészségügyi központ által indított gyermekrehabilitáció is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áder János szerint a 22-es csapdájában vagyunk

Áder János szerint a 22-es csapdájába manőverezte az ország gazdaságát az MSZP–SZDSZ-kormány,… Tovább olvasom