Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Schlanger András hétvégéje: átülteti a gesztenyét

Szeged - Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, és azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Ezúttal Schlanger András színész, A kávéház című darab egyik főszereplője mondja el, mivel tölti szabadidejét.
A világot jelentő deszkákon telik Schlanger András hétvégéjének nagy része: szombat este a Szegedi Nemzeti Színházban lép fel A kávéház című darabban, vasárnap pedig Budapesten játszik, a Centrál Színházban.

– A gyerekeim még nem látták A kávéházat, ezért már szombat délben lejövünk Szegedre. Eszünk egy jó halászlét, elmegyünk az Anna fürdőbe – osztotta meg velünk a családi programot a művész. Úgy tervezi, a vasárnapba még némi kertészkedés is belefér.

– A gesztenyefám hajtását szeretném átültetni a kertben – említette a legsürgősebb teendőt: a gödöllői dombságban megbúvó kertes házban gyümölcsöst, füvészkertet is kialakított.

A színművész ráérő idejében nem csak a kertben tevékenykedik: jól és szívesen főz, és nagy turista a család többi tagjával együtt. Sportos életet élnek: nyaranta kirándulnak, túráznak, úszni járnak, de a síelésben is otthon vannak. Fiával és a baráti apukákkal, fiúkkal olykor „túlélőtúrákra" indulnak: nekivágnak a hegyeknek teljes menetfelszereléssel, bográccsal, sátorral.

Schlanger András szombat este a Szegedi Nemzeti Színházban lép fel A kávéház című darabban. Fotó: DM/DV
Schlanger András szombat este a Szegedi Nemzeti Színházban lép fel A kávéház című darabban. Fotó: DM/DV

És ha már a sportról van szó: a művész szenvedélyes horgász, korábban versenyzett is. – Egy alkalommal a havi rekordlistára is felkerültem egy hét kiló tíz dekás süllővel, amelyet a Tisza-tóban fogtam – idézte fel a nagy fogást: máig őrzi az eredményt közlő horgászújságot.

A halfogást többnyire kirándulással köti össze. A versenyzős időkből rengeteg horgász barátja van, Vas megyétől a Jászságig, de idén nyáron olyan álma valósult meg, amelyre már évek óta vágyott.

– Nagyon szeretek utazni, de sajnos se időm, se pénzem. Idén nyáron viszont egy barátom fjordhorgász túrát szervezett Norvégiába. 500 kilométerrel a sarkkörön túl, 400 méter mély tavakban horgásztunk. Mivel ott egyáltalán nem megy le a nap, megesett, hogy éjfélkor napszemüvegben pucoltuk a zsákmányt – mesélt a csodás élményről: jobban kedveli a zord, hegyes, borongós vidékeket a meleg déli tájaknál.

Hideg hétvége várható, ezért az olvasóknak azt javasolja: látogassanak el barátaikkal egy közelebbi borvidékre, Villányba vagy Szekszárdra! Barangoljanak a környéken, majd keressenek menedéket a zord idő elől egy jó borpincében!

Olvasóink írták

  • 1. hellócsaj 2008. november 23. 15:07
    „Nagyon megkedveltem őt! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kegyeletsértő tolvajt fogtak polgárőri segítséggel

Szeged - Már szeptember óta rendőrségi nyomozás folyt néhány Szegeden környéki településen kegyeleti… Tovább olvasom