Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Segélyhívót kaptak tanyákon élő Csongrád megyei idősek

Csongrád megye - Kétirányú kommunikációra alkalmas segélyhívó készüléket kapott a rendőrségtől ötven, Szentes és Csongrád környéki tanyán élő idős ember; az eszközöket kedden adták át.
Kétirányú kommunikációra alkalmas segélyhívó készüléket kapott a rendőrségtől ötven, Szentes és Csongrád környéki tanyán élő idős ember; az eszközöket kedden adták át.

A segélyhívó készülékeket az év elején indult komplex bűnmegelőzési program részeként vásárolta a rendőrség a Belügyminisztérium pályázatán nyert támogatásból - mondta Koncz József csongrádi rendőrkapitány.

A mobilhálózathoz kapcsolódó, nyomógombos készülékeket a külterületen élő idősek kapják meg. A riasztások Csongrádon a szociális ellátási központhoz futnak be, innen vissza is tudják hívni a készüléken a segélykérőt - közölte az őrnagy.

Az új berendezések előnye, hogy az idősek nincsenek otthonukhoz kötve, a kertbe vagy a szomszédhoz is magukkal tudják vinni a mobiltelefonhoz hasonlító készüléket. A kétirányú kommunikáció pedig gyorsabb és hatékonyabb segítségnyújtást tesz lehetővé, egyszerűen tisztázható, hogy az időseknek az orvos, a rendőr vagy a tanyagondnok segítségére van-e szükség, s kiszűrhetők az esetleges téves riasztások is - tudatta a rendőrkapitány.

Koncz József elmondta, a szentesi és a csongrádi kapitányság közösen nyert 6 millió forintot a Belügyminisztérium pályázatán, ebből 4 milliót eszközök beszerzésére és hároméves üzemeltetésére fordítottak, a fennmaradó összegből bűnmegelőzési kiadványokat készítettek és élménypedagógiai foglalkozásokat szerveztek a két kistérség fiataljainak.

Olvasóink írták

 • 5. ValakiaSOKKözül 2010. december 30. 07:53
  „"...fennmaradó összegből bűnmegelőzési kiadványokat készítettek és élménypedagógiai foglalkozásokat szerveztek a két kistérség fiataljainak. ..."

  2 millió Ft-ért én is készítek pár fénymásolatot, hogy mire kell odafigyelni....

  Kár, hogy nem lehet tudni, hogy a 4 millió Ft hány darab készüléket tartalmaz....De az a cikkből sejthető, hogy a megnyert 6 millió Ft-ból talán 4 millió ment "hasznos" célra, míg a maradék 2 millió lenyúlásra került különböző jogcímen.... ...miért is gondolom ezt???”
 • 4. fedora 2010. december 29. 13:49
  „Sajnálom hogy, nem értitek mi is ez a segélyhivo szerintem nagyon jo az idös beteg embrkéknek igen nagy nyugalmat ad!!!!!!!!Én tapasztalom a munkám során.Srácok a tanyán is EMBEREK ÉLNEK!!!!!NE VICCELJETEK MÁR.”
 • 3. flexsnake*** 2010. december 28. 19:53
  „egy darab légkürtöt kaptak :D vagy farsangi trombitát :D faszé költözött tanyára. rohadjon meg ott.”
 • 2. dodoni 2010. december 28. 19:39
  „Egy-két évtized még és már nem lesznek a tanyákon emberek.”
 • 1. tüsök 2010. december 28. 18:25
  „Ne segélyhívót kapjanak, sörétest.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillióan a Szabad Sajtóért néven indult mozgalom

A nyilatkozatot az Egymillióan a Szabad Sajtóért elnevezésű weboldal tette közzé, ahol virtuális szignójával bárki csatlakozhat. Tovább olvasom