Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Segítik a vállalkozások digitális átállását

Az IBM arra jutott, hogy mára kétévente megduplázódik az összes adatmennyiség, vagyis huszonnégy hónap alatt annyi termelődik, mint a történelemben előtte összesen. Ezzel a sebességgel nehezen tudnak lépést tartani a vállalkozások.
Van, aki szerint a digitális átállás olyan, mint amikor az ember meg szeretne tanulni zongorázni: egyik pillanatról a másikra nem fog menni, idő kell hozzá. Tanulni pedig van mit, hiszen jelenleg a hagyományos szektorokban működő magyar vállalkozások csupán tizede tartja fontosnak a digitalizációt.

A digitális átállásában segítenek a vállalkozásoknak a Csongrád Megyei Önkormányzat és az ELI-HU Nonprofit Kft. szakemberei egy spanyol–olasz–szlovén–ír–magyar együttműködés keretében.

A TRINNO – TRadíció és INNováció program keretében a hazai szakemberek külföldi kollégáik segítségével dolgoznak ki akcióterveket annak érdekében, hogy megyénkben hatékonyabb legyen a vállalkozások digitális átállása. A szakma szerint a programba már be lehetne építeni olyan módosítást, amely akár a mostani, de főleg a következő uniós programozási időszak forráselosztásánál figyelembe veszi a digitális képességeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiss Tamás: Tudtuk, meg kell csinálni! - 1 óra alatt eljutottak az orosz csapatok kivonásának követeléséig ´56-ban

Kiss Tamás: Tudtuk, meg kell csinálni! - 1 óra alatt eljutottak  az orosz csapatok kivonásának követeléséig ´56-ban
Elérkezett a pont, amikor már az egyetemi ifjúság nem engedett. Így váltak néhány nap leforgása alatt a tanulmányi és szociális kérdések szószólóiból az 1956-os forradalom követeléseinek kulcsfontosságú megfogalmazóivá Szegeden a MEFESZ tagjai. Tovább olvasom