Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Segítünk, hogy segíthessen: mutatjuk, melyik szervezeten keresztül mit tud adományozni

Szeged - Ha szeretné szebbé tenni rászorulók karácsonyát, de még nem döntötte el, hogy melyik szervezeten keresztül adományozzon, segítünk összeállításunkkal. Tartós élelmiszert és mesekönyvet is gyűjtenek, de vasárnap akár futhatunk is azért, hogy ajándékot kapjanak a gyerekek.
Az ünnepek közeledtével nagyobb figyelem fordul az adománygyűjtő akciók felé. A jól ismert adományvonalak mellett ajándékokkal, tartós élelmiszerekkel vagy akár pénzzel is segíthetünk a nélkülözőkön.

A Szegedi Karácsonyi Hetek keretében több jótékonysági akciót is hirdettek, a Dóm téren például Szeretetkuckóba invitálnak. Az ott elkészített és hazavihető mézeskalácsdíszért cserébe várnak felajánlásokat, amelyekből meleg ételt biztosítanak karácsony előtt rászorulóknak. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club a Klauzál térre invitál, mindennap 17 órától teát és forralt bort kínálnak porcelánbögréből, amelyet meg lehet vásárolni. A befolyt összegből a Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonát segíti a szervezet.

A Magyar Vöröskereszt idén is ünnepi összefogásra hív, számos lehetőséget biztosítanak jótékonykodásra. Pénteken és szombaton a Tesco hipermarketekben szerveznek élelmiszergyűjtést, céljuk, hogy 13 ezer családnak tudjanak segélycsomagot összeállítani.

A Szeged–Csanádi Egyházmegyei Karitász december 11. és 17. között tartja hagyományos karácsonyi jótékonysági vásárát a Dugonics téri nagyáruház földszintjén, melynek bevételéből rászoruló családok számára vásárolnak téli tüzelőt.
A Vöröskereszt is készít az adományokból csomagokat a rászoruló családoknak. Fotó: Frank Yvette
A Vöröskereszt is készít az adományokból csomagokat a rászoruló családoknak. Fotó: Frank Yvette
A Szeged-Kálvin téri Református Gyülekezet december 9-éig várja az adományokat a Nyilas Misi Program 
keretében. „Töltsünk meg egy cipősdobozt ajándékokkal, szeretettel az árva, rászoruló gyermekek számára" – írják felhívásukban. Vasárnap startol a IV. Szegedi Jótékonysági Félmaraton, mely akcióval a Magyar Református Szeretetszolgálat „Nyilas Misi Pakk – Cipősdobozba zárt szeretet" akcióját támogathatják az indulók. A verseny napján a Topolya sori JGYPK Sportcsarnoknál reggel 7 órától is lehet nevezni.

Idén is csokit gyűjtenek a nélkülöző gyermekeknek a bohócdoktorok. A Karitáció Alapítvány a csokiadományokat szegedi irodájában várja december 14-éig a Kálvária tér 31. szám alatt. Csokigyűjtőpont a város több pontján és Deszken is van, ezekről az alapítvány honlapján lehet tájékozódni.

Az ünnepek közeledtével az SZTE BTK HÖK rászoruló és beteg gyermekeken szeretne segíteni a Karitáció Alapítvánnyal, valamint a Baptista Szeretetszolgálattal összefogva. December 20-áig cipősdobozokban várják az ajándékokat, amelyeket a HÖK irodájában lehet leadni az egyetem Ady téri épületének második emeletén. Cipősdobozokat a város több pontján fogadnak, ezekről a ciposdoboz.hu oldalon lehet tájékozódni.

A plázában december 9-éig mindennap 12 és 18 óra között várják a felajánlásokat, amelyeket a Csongrád megyei nagycsaládosoknak juttatnak el. Ugyancsak vasárnapig a Libri gyerekkönyveket vár karácsonyi kampánya keretében Szegeden a plázában és az Árkádban.

A Fatima Ház Alapítvány Csaba utcai alkotóházában adományboltban is vásárolhatunk, illetve a Művészeti és Kézműves oldalukon, a muke.hu-n megvett termékek eladásából befolyt összeget tartós élelmiszerekre és gyermekek táboroztatására költik.

Lapunk is jótékonykodik: 12 család számára gyűjtjük a jóakaratforintokat december 14-éig a Lapcom Média Alapítvány 12096705-01312657- 00200005-ös számlaszámára, vagy csekken is befizethetik, amelyet ügyfélszolgálatainkon megtalálnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 percnél is hamarabb ott a segítség - új eszközök segítik az önkéntes tűzoltókat

10 percnél is hamarabb ott a segítség - új eszközök segítik az önkéntes tűzoltókat

Több mint 16 millió forint érkezett a megyében működő önkéntes tűzoltó-egyesületekhez és… Tovább olvasom