Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Selmecziék fogadták be a vidrakölyköt

Túl van élete legnehezebb időszakán az a nyolchetes vidrakölyök, amit a Maros-parton találtak járókelők nemrég, legyöngült állapotban, és eljuttatták a Szegedi Vadasparkba.
A megmentett vidrakölyköt Selmeczi Ildikó gondozza Fotó: MTI
Az életmentő egészségügyi gyorssegély után a vidra Selmeczi Ildikóhoz, az intézmény állatgondozójához került. – Azért nem közvetlenül a vadasparkban gondozzák, hogy ne szokjon hozzá emberek folyamatos és tömeges jelenlétéhez. Ha csak egy-két emberrel tartja a kapcsolatot, könnyebb lesz visszavadítani a természetbe, s nem fenyegeti az a veszély: későbbi, szabad életében minden, közelében fölbukkanó emberben megbízik – mondja Veprik Róbert igazgató.

Mert bizony a vidra – bár kiemelten védett állat – ma is jobb, ha távol marad az emberektől. Magyarországi állománya korábban rendkívül megritkult, de ma már kezd emelkedni – köszönhetően a magyar természetvédelemnek, s ezen belül a vadasparknak is, mely külön vidramenhelyet is működtet a Sancer-tó partján. Ez kitűnő és biztonságos átmeneti tartózkodási helyet biztosít a megmentett-fölnevelt vidráknak, míg megtanulnak önálló és szabad életet élni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem érte el célját a patikák plakátháborúja

Plakátokkal tiltakoztak a patikusok az elmúlt hetekben a gyógyszerellátásról szóló új törvény… Tovább olvasom