Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Semjén: Veszélyben a demokrácia

– A hatvan évvel ezelőtti kékcédulás választások tanulságai ma is érvényesek, a demokrácia veszélyben van – mondta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke tegnap Szegeden, a Tisza Hotelben rendezett Bálint Sándor emlékülés előtti tájékoztatón.
– A hatvan évvel ezelőtti kékcédulás választások tanulságai ma is érvényesek, a demokrácia veszélyben van – mondta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke tegnap Szegeden, a Tisza Hotelben rendezett Bálint Sándor emlékülés előtti tájékoztatón. Közölte: Bálint Sándor „szentéletű, tisztességes politikus" volt, számára fontos volt a szociális igazságosság. A mostani kormány ezzel szemben „szét akarja verni a szolidaritás alapú társadalombiztosítást". Ezért Semjén levelet írt az érdeklődő biztosítóknak, melyben figyelmeztette őket: a következő Fidesz–KDNP-kormány vissza fogja állítani a mostani rendszert.

Elmondta: a kommunisták 1947-ben a fasiszta veszélyre hivatkozva számolták fel a demokráciát, most pedig a kormány a saját tragikus teljesítményéről akarja elterelni a figyelmet azzal, hogy a Magyar Gárdáról „messze a tényleges súlyát meghaladó módon" beszél.
Becsey Zsolt európai parlamenti képviselő közölte: Bálint Sándor közéleti személy és tiszteletre méltó politikus volt egyszerre. Ezt hangsúlyozta. Kiss-Rigó László megyés püspök is, aki így fogalmazott: „még egy politikus is lehet rendes ember".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még két hétig láthatók a múlt századi szexbombák

Szeged - Ha az eredeti tervek szerint a hét végéig tartana nyitva a Móra-múzeum Rejtett szépségek… Tovább olvasom