Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Sérülhet az unió presztízse

A rossz minőségű, elhúzódó csatornázás miatt romolhat az unió megítélése a szegediek szemében – állítja Becsey Zsolt néppárti európai képviselő.
A szegediek szemében az unió presztízsének csökkenéséhez vezethet a rossz minőségű, elhúzódó csatornázás – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Becsey Zsolt. A néppárti euroképviselő szerint ha néhány év múlva javítani kell a csatornarendszert, annak költsége a lakosságot terheli majd. A szegediek ezért elveszíthetik bizalmukat az uniós segítséggel megvalósuló beruházások iránt. A képviselő évnyitó sajtótájékoztatóján beszélt a Tisza hajózhatóvá tételének fontosságáról, szerinte duzzasztót kell építeni Bokroson.

Az uniós költségvetésről elmondta: az Európai Tanács és az Európai Parlament között a következő hónapokban komoly vita várható, hiszen a két szervezet álláspontja között 112 milliárd euró a különbség. Becsey Zsolt beszélt arról is, hogy a közös agrárpolitika 2008-as reformja Magyarország számára forráscsökkenést jelenthet. Hangsúlyozta azt is, hogy az unió nem lát arra esélyt, hogy a választásokig a magyar kormány elkészít egy elfogadható konvergencia programot, ezért az új kormány – bárki nyerje is a választásokat – feladata lesz még az önkormányzati választások előtt előállni az új programmal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliós adomány a szívsebészetnek

Másfél millió forint értékű műszert adományozott egy makói férfi a szegedi szívsebészeti klinikának.… Tovább olvasom