Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Sétálópark a szegedi a híd tövében

A Bertalan híd szegedi lábánál elkészült a sétálópark. Tavaszra a házak elé új parkolósáv épül. A sétálópark növényei fakéregből kaptak takarót, és új díszpadokat is kihelyeztek.
Tujasor a zöld alapból Fotó: Schmidt Andrea
Elkészült a park, Pászti Ágnes Centrum párti önkormányzati képviselő zöld alapjából 6 millió forintot áldozott a szegedi Római körút, Bertalan híd és Szilléri sugárút háromszögére. A hídról a lépcsőházak felé menet a lakók sok év alatt már kitaposták az utat. Ezt a 300 négyzetméternyi ösvényt most díszburkolattal látták el a környezetgazdálkodási kht. munkatársai, és a növények köré lefektették a rendszeres gondozást biztosító öntözőcsöveket. A Szilléri sugárút melletti sávba 36 tuját ültettek, hogy a teret megvédjék a portól és a zajtól. Hétszáz cserjét telepítettek és huszonkét fával díszítették a teret.

A sétálópark növényei fakéregből kaptak takarót, és új díszpadokat is kihelyeztek. Tavasszal még három kerül a helyére, és a házak alatti garázssort bővítik parkolókkal. A képviselőnő 1,2 millió forintot szán 40 autó helyének kialakítására.

– Húsz éve erre vártunk – gyönyörködött Horváthné Ilona közös képviselő a csinos park láttán. – Sajnos az építők még be sem fejezhették az építést, négy tujának már lába kelt. A park átadására a kht. munkásai pótolták a foghíjakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétezer forintos vizsgálat

Kétezer forintot kérnek egy vizsgálatért a beutaló nélkül érkező betegektől a szegedi… Tovább olvasom