Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Shakira a Szegedi Vadasparkban

Fehérarcú saki született a Szegedi Vadasparkban. Kislány, neve – stílszerűen – Shakira; az öthetes apróságot a közönség is láthatja.
Már amennyi látszik belőle – a látogatók most még főleg az aprócska szempárt észlelhetik a szorosan anyjához simuló kölyökből. A Szegedi Vadasparkban már közel tíz fehérarcú saki látta meg a napvilágot az utóbbi években – mondja Veprik Róbert igazgató. S ha egy állat szaporodik a fogságban, mindenképpen azt jelenti: jól érzi magát.

Sátán- vagy sámán?

A fehérarcú saki sátánmajom néven is ismeretes, bár sokkal inkább találó lenne a „sámánmajom" elnevezés, hisz az állatka jellegzetes „álarca" tényleg a sámán maszkjára hasonlít – míg „sátán"-nak egyáltalában nem sátán.

Érezheti is, köszönhetően a kitűnő körülményeknek, és a speciálisan a sakik s a különböző karmosmajmok számára összeállított extra ásványianyag-, vitamin- és fehérjetartalmú tápnak, melyet egy évtized munkájával kísérleteztek ki s tökéletesítettek az intézmény szakemberei Egyházi Istvántól Gősi Gáboron át Veprik Róbertig. A vadaspark együttműködik a többi, nagy európai állatkerttel, a szabad természetben – az állatok dél-amerikai őshazájában folyó erdőirtások miatt – már a kipusztulás szélére került sakik, illetve a karmosmajmok megmentésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százkilenccel kevesebb álláshely a szegedi kórházban

A szegedi önkormányzat 109-cel csökkentette a városi kórház álláshelyeinek számát. Száz üres státust… Tovább olvasom