Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Siker a Thealter

A szemle legerősebb táncos produkciójának eddig Bozsik Yvette estjét tartják, óriási közönségsikert a svájci compagnie drift aratott. A Thealter International, a szabad színházak nemzetközi találkozója és a hozzá kapcsolódó színházi szemle darabjai állandó telt házzal mennek.
A Korzó mozi nézőtere megtelt Bozsik Yvette és Vati Tamás Tüzes Angyalára. Fotó: Hollósi Zsolt
– Hangos, bravós, kiabálós siker volt a svájci compagnie drift társulat machine á sons (hanggép) című darabja. – számolt be Balog József, a Thealter Internationalt szervező MASZK egyesület vezetője. Az alternatív és független színházak találkozóján kétszer is bemutatott produkció szerinte méltán az eddigi legnagyobb közönségsikere a fesztiválnak, mert az erős, vicces, invenciózus esten kiválóan táncolnak, és a látvány és a hang is jól kidolgozott.

Bár a szakmától kedvezőtlen kritikát kapott, siker volt az orosz blackSKYwhite Színház újszerű és látványos mesevilága is – a találkozón először szerepeltettek ilyen komoly fénytechnikát. A Korzó mozi nézőtere megtelt Bozsik Yvette és Vati Tamás személyes vallomásaként definiált Tüzes Angyalra. Ladányi Andrea produkcióját az ülőhelyek elfogyta után sokan végigállták a Zsinagógában.

Az elkövetkező programok közül A Sütemények Királynője ígérkezik különlegességnek, hiszen Pintér Béla és Társulata országszerte teltházzal lép fel, Szegeden viszont két éve nem jártak. – Várom még a bolgár fiút, Ivo Dimcsevet, aki nőnek öltözve mutatja be Lili Handel – vér, költészet és zene a fehér kokott budoárjából című estjét – vallott Balog személyes favoritjáról. Az előadás létrehozásának legfőbb mozgatórugója az emberi test, mint a fizikai és esztétikai fogyasztás legfőbb tárgya.

Magyarország ízlése a szervező szerint még egy alternatív fesztiválon is konzervatív, mindenkinek nagyon határozott elképzelései vannak arról, milyen a jó darab. Ennek ellenére a tavalyihoz képest több helyszínen felvonultatott előadások telt házzal mennek, nem okoznak csalódást a kritikus közönségnek.

B. F.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazoltan maradtak távol

Kalmár Ferenc MKDSZ-es önkormányzati képviselő maradt a legtöbbször távol a szegedi közgyűlés… Tovább olvasom