Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Sikeres volt a nyári akciósorozat

Az elmúlt héten véget ért a nyolc hatóság együttműködésével zajló Nyári akciósorozat, amelynek sikereihez nagyban hozzájárultak a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai is.

Dél-Alföldön a pénzügyőrök július 26. és augusztus 22. közötti időszakban összesen 205 helyszínen 189 gazdálkodót, illetve magánszemélyt ellenőriztek a társhatóságokkal közösen és önállóan.

A közel egy hónapos időszak alatt a pénzügyőrök valamennyi, a térségben található strandon, Wellness központban, vidám parkban, piacon, vásáron és megrendezett fesztiválon folytattak vizsgálatot, amelynek eredményeképpen 92 esetben került sor jogsértés felderítése miatt eljárás bevezetésére. Az eljárások során kiszabott
bírság összege közel 2 millió forint volt.

Általános tapasztalatok szerint a gazdálkodók az idei nyáron - elsősorban az idegenforgalmilag frekventált helyeken - fokozottan figyeltek a törvények előírásainak betartására, mivel felkészültek a korábbi évek gyakorlata alapján az ezen időszakban tartandó ellenőrzésekre.

A jogkövető állampolgárok és kereskedők mellett azonban még mindig találkoztak a pénzügyőrök személyekkel, gazdálkodókkal, akik elmulasztottak nyugtát adni, adózás alól elvont jövedéki terméket birtokoltak, forgalmaztak, hamis márkajelzéssel ellátott ruházati termékeket árusítottak, illetve megsértették a szerzői jogokhoz kapcsolódó jogokat.

A jogsértések felderítése során 33 darab hamis ruházati termék, több száz hamis CD, DVD, közel 200 csomag cigaretta és 15 liter alkoholtermék lefoglalására került sor.

Olvasóink írták

  • 1. nyomdasz63 2010. augusztus 30. 19:00
    „A Szél utca legvégére azonban NEM jutottak el ! Milliós nagyságrendű cuccot tárolnak ott a román cigók.Úgy cserélgetik a rendszámokat is az autóikon,mint más ember a kéztörlőt a tartóban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpártúra és alapkőletétel

Zsombó - A zsombói kerékpárút alapkövét teszik le csütörtökön negyed 11-kor az Andrássy… Tovább olvasom