Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Sikerült összeilleszteni a megvert lány arccsontját

Szeged - Belekötött egy csoport egy általuk bevándorlónak hitt félvér magyar fiúba és barátnőjébe szombat késő este a partfürdő és a Belvárosi híd között. A vita tettlegességig fajult, a nőnek eltört az arccsontja. A rendőrség közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.
Tímea arccsontja eltört, mindkét szeme alatt zúzódások vannak, szája felrepedt, a sebet több öltéssel kellett összevarrni, kis híján több foga is kiesett. Hétfőn megműtötték, információnk szerint törött arccsontjait sikerült összeilleszteni. A műtét előtt pár órával a Facebookon azt üzente az érte aggódóknak: Meggyógyulok!

Az SZTE hivatalos Facebook oldalán ismertette álláspontját a hallgatóuk ellen a hétvégén ismeretlen tettesek által elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban: "Az SZTE elítéli az erőszakot és a rasszizmust, és együttérzését fejezi ki a bántalmazott egyetemi polgárával. Egészségügyben dolgozó kollégáink mindent megtesznek mihamarabbi gyógyulása érdekében, a hallgatót holnap előreláthatólag hazaengedik a klinikáról. Az SZTE arra kéri a város lakosságát és egyben saját polgárait, hogy ha bármilyen információval rendelkeznek az üggyel kapcsolatban, segítsék a hatóságok munkáját."

A Tímea kedvese, Viktor üzent a Facebookon: csak remélni tudja, hogy elkapják őket. – Iszonyú rossz érzés, hogy hiába próbáltam a barátnőmet védeni, nem bírtam a négy nehézfiúval – fogalmazott. Hozzátette: nem ez volt az első eset, hogy ilyen történt vele, és nagyon meglepte, hogy egy 110 kilogrammos illető képes megütni egy nőt.

"Csak remélni tudom, hogy elkapják őket. Iszonyú rossz érzés, hogy hiába próbáltam a barátnőmet védeni, nem bírtam a négy nehézfiúval.Küzdöttem, próbáltam védeni magunkat, de kevésnek bizonyultam, bárcsak elérhettem volna, hogy én kapjam mind azt amit kedvesemnek és a testvérének okoztak, (függetlenül attól amit kaptam is és adtam is vissza), csak hogy megvédhessem őket. Sajnos nem ez volt az első és bizonyára nem is az utolsó ilyen dolog, ami velem történt, gyermekkoromtól egészen ezidáig. Eleve meglepett, hogy nőt egyáltalán megütöttek. Nem hogy egy 110 kilogrammos erős férfi egy 45 kilogrammos fiatal törékeny lányt. Itt Magyarországon úgy tudtam, hogy nem így nevelik az embereket, ahogy engem sem erre neveltek a szüleim. Külön szomorú, hogy az újságírók is igen hiányosan hozzák le a történetet. Kihagyva a lány további sérüléseit, és a testvérén bekövetkezett sérüléseket is beleértve. Több újságban is. Külön köszönöm, hogy ilyen sokan velem vannak, mind Magyarországon és mind nem Magyarországon élő emberek akik úgy érzik, hogy az ilyen jellegű támadásoknak nem kellene megtörténnie senkivel sem!

A Facebookon több hozzászóló szerint a menedékkérők és a zöldhatáron keresztül hazánkba érkezők elleni kampány egyik hozadéka, hogy valakit bőrszíne miatt ér atrocitás.

Korábban:

Egy szegedi egyetemista lányt vertek meg ismeretlenek szombaton késő este a Partfürdőn rendezett Wake Up Color Festival környékén a Belvárosi híd közelében.

Szemtanúk szerint egy fekete ruhás kopasz fiatal belekötött egy félvér magyar férfibe, mert azt hitte, hogy bevándorló. Miközben azt üvöltözte, hogy takarodj az országból, nekiindult, hogy megverje. A félvér fiú barátnője próbált közbelépni, elmagyarázta nekik, hogy barátja itt született, azóta itt él, és magyar állampolgár. Ez nem érdekelte a kötekedőket, ezért a nő kapta a pofonok nagyját, ezután a támadók a riasztott mentők és rendőrség megérkezése előtt elfutottak.

A megvert lány bátyja a Facebookon azt írta: „Tegnap este color után volt egy kis incidensünk pár emberrel a partfürdő bejárata és a híd környékén. Nagyon erős és tökös emberkék szépen hazavágták a húgomat, mert nem tetszett nekik a félvér barátja. Olyannyira, hogy eltört az arccsontja, a szemén alig lát ki és épphogy megmaradt a foga. Az eset este fél 12 körül történt az említett helyszínen. Ha valaki látta a történteket és tudja kik voltak, vagy emlékszik, hogyan néztek ki esetleg, kérem szépen írjon".

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az esettel kapcsolatban arról tájékoztatta lapunkat, hogy az ügyben közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért hajt a kerékpáros a Belvárosi hídra, ha tilos?

De miért kerékpárral tilos felhajtani, ha a kerékpáros is egyenlő jogú közlekedő? Így látják… Tovább olvasom