Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Sikervárományos regények Csongrád megyei írónőktől

Csongrád megye - Két Csongrád megyei írónő könyvét mutatták be tegnap Szegeden. A sándorfalvi Kékesi Dóra egy humoros, romantikus regényt jelentetett meg, a hódmezővásárhelyi Borbás Edina pedig az 1900-as évek eleji szerelmi botrányokról írt.
Teljesen megtelt vasárnap délután az Álomgyár Könyvesbolt Szegeden, ahol két Csongrád megyei író könyvbemutatóját és közönségtalálkozóját tartották. Mindkét regény központi eleme a romantika, ám míg az egyik a könnyed szórakozás, a másik a történelmi tények oldaláról közelíti meg azt.

A sándorfalvi kétgyermekes édesanya, Kékesi Dóra évekkel korábban énekléssel próbálkozott: sokaknak ismerős lehet több tehetségkutatóból is. Ma azonban már főállásban a szatymazi önkormányzat pályázati referense, másodállásban pedig a második romantikus regényét jelentette meg.

– A Várom a párom kézirata már 2010-ben elkészült, a kiadás előtt csak felfrissítettem, kibővítettem – mesélt művéről, amely Szegeden játszódik. A helyszínek között szerepel többek között a Kárász utca, a dóm és a repülőtér is, de aki járatos a fiatalok által kedvelt helyeken, az álnév mögé bújtatott diszkót és éttermet is könnyen beazonosíthatja a humoros történetben.
Borbás Edina a Kék macska,  Kékesi Dóra pedig a Várom a párom című könyvét mutatta be a nagyközönségnek.  Fotó: Karnok Csaba
Borbás Edina a Kék macska, Kékesi Dóra pedig a Várom a párom című könyvét mutatta be a nagyközönségnek. Fotó: Karnok Csaba
Borbás Edinát korábban egy szegedi kábeltelevízió munkatársaként ismerhették sokan, évek óta azonban már az írás a főállása. Filmes forgatókönyveket készít, amelyek közül volt, amivel már díjakat is nyert, videóklipet rendez, a Kék macska pedig már a harmadik regénye. – Az 1900-as évek elejének időszakát dolgoztam fel, az akkori botrányok pedig hitelesen jelennek meg a könyvben – mesélt művéről, amelyet mindössze egy hónap alatt írt meg. – Bízom benne, hogy a fülledt erotikával fűszerezett, izgalmas történetek, amelyek garantáltan borzolják majd a kedélyeket, arra inspirálják majd az olvasókat, hogy utánanézzenek, mi igaz mindabból, amit leírtam. Meg fognak lepődni, mennyi minden – mosolygott.

A két írónőnek „hazai pályán" lelkes közönsége volt: a bemutató után még több mint fél órán keresztül dedikáltak, fotózkodtak. Arra a kérdésre, mennyire nehéz Csongrád megyéből eljutni odáig, hogy könyveiket kiadják, mindketten azt mondták: sokkal nagyobb hátrányban vannak azokhoz képest, akik a fővárosban élnek. De az ő példájuk is mutatja, hogy mindez nem lehetetlen, ráadásul mindkettőjük regényében benne van a lehetőség, hogy igazi bestseller váljon belőle.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szülők jóváhagyása nélkül egyszerre hat betegség ellen oltott be az iskolaorvos egy szegedi fiút

A szülők jóváhagyása nélkül egyszerre hat betegség ellen oltott be az iskolaorvos egy szegedi fiút
Az édesanya felháborodott, különösen azért, mert másik gyermeke korábban intenzív osztályra került egy védőoltás után, így fokozott odafigyelést kért fia esetében. Tovább olvasom