Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Siklóernyővel csempészte a marihuánát: indítványozták a szegedi férfi letartóztatását

Hétfőn indítványt tett a Csongrád Megyei Főügyészség - nem egy meglepő fordulat. A férfi csütörtökön csempészett át a határon 18 kiló marihuánát siklóernyővel, de lebukott.
A Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon indítványt tett a járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy rendelje el annak a szegedi férfinak a letartóztatását, aki a múlt hét csütörtökön siklóernyővel próbált meg Magyarország területére kábítószert csempészni.
 

A gyanú szerint a férfi 2018. augusztus 30-án este 8 óra körüli időben Tiszasziget magasságában repült át a magyar-szerb határon motoros siklóernyővel. A határon átlépve a járművet a szántóföld melletti erdőbe tolta, ott elrejtette, majd gyalogosan távozott. Később azonban visszatért, hogy magához vegye a korábban összekészített és egy táskában elrejtett mintegy 17 csomag, összesen 18 kg kábítószergyanús anyagot. A kiérkező járőrök megállapították, hogy a gyanúsított által becsempészett kábítószer marihuána, melynek mennyisége a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja.


Tegnapi cikkünkben megírtuk: augusztus 30-án 20.10-kor a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség munkatársa a stabil hőkamerán észlelte, hogy egy motoros siklóernyő Szerbia irányából érkezve Tiszasziget Közúti Határátkelőhely térségében leszáll egy szántóföldön. Miközben egy járőr a helyszínre tartott, a hőkamera kezelője látta, hogy a gépből kiszálló ember a járművet a szántó melletti erdőbe tolja, majd a fák közé megy, és kis idő után visszatér ahhoz. A férfi a kiérkező rendőrnek elmondta, hogy műszaki hiba miatt kényszerleszállást hajtott végre, és a lábát fájlalta, így a mentők a szegedi kórházba szállították. A helyszínt viszont átvizsgálták drogkereső kutyával, így aztán megkerült a marihuánával teli sporttáska is - a részleteket itt elolvashatják.

A főügyészség a szökés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt, hogy rendeljék el a siklóernyős csempész letartóztatását egy hónapra. Az ügyészi indítvány tárgyában ma dönt a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapósak Pigcasso képei

Kapósak Pigcasso képei
Pablo Picassóról, a spanyol festőóriásról nevezték el azt a malacot, akit 2016-ban mentett ki egy vágóhídról gazdája, Joanne Lefson. Tovább olvasom