Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Sínre tette a szerelmi bánat

Szeged - Szerelmi bánat miatt részegedett le kedden este a tizenhét éves Judit, aki összeverekedett a szegedi Széchenyi téren egy fiatalemberrel, majd a villamossínre feküdt. A rendőrség rendzavarás miatt feljelentést tett a lány ellen, akinek története sokat elmond a mai tizenévesek világáról.
Filmbe illő jelenet sokkolta a járókelőket kedden este hat óra után Szegeden a Széchenyi téren. Egy fiatal lány a villamos elé vetette magát, miután összeverekedett egy fiatalemberrel.

– A lányok egy Széchenyi téri üzlet előtt ücsörögtek, amikor elsétált előttük két fiatalember. A szőke beszólt a fiúknak, azok visszaszóltak, majd a lány elkezdte rángatni az egyik gyerek ruháját. A fiú egy darabig tűrte, aztán elkezdte pofozni a szőkét. A lány meg akarta rúgni, de elesett, így került a földre. A fiú a hajánál fogva végighúzta a törékeny lányt az egyik tócsában – mondta el egy szemtanú.

Egy másik pedig azt látta, amint a két fiatalember a történtek után átvág a Széchenyi téren, miközben a verekedő lány barátnője mezítláb szalad mellettük, és azt kiabálja: „Teszek róla, hogy egész Szeged megtudja, mit csináltál!" Mindeközben a keservesen zokogó, szőke hajú lány gondolt egyet, és a villamossínre feküdt. Járókelők és az időközben visszaért barátnője cibálta el a sínekről, mielőtt odaért volna a villamos.

A verekedő lány órákig zokogott a történtek után. Fotó: DM/DV
A verekedő lány órákig zokogott a történtek után.
Fotó: DM/DV

A szerencsétlen lányt a fűre húzták, és egy pokróccal takarták be, majd barátnője autójába ültették, ami a Tisza Szálló előtt parkolt. A rendőrség perceken belül a helyszínre érkezett, a mentőket is értesítették.

– Elhagyott a barátom, ezért egy kicsit iszogattunk a barátnőmmel – emlékezik vissza a történtekre a tizenhét éves Judit, aki egy szegedi szakközépiskolába jár. Valószínűleg nem először ölte bánatát alkoholba, iwiwes oldalán egy kép is tanúskodik erről: a bevásárlókosárban tequila és két üveg pezsgő, alatta felirat: „egy szép este kezdete".

– Elég nagy a szám, és nem hagyom szó nélkül, ha valaki beszól nekem, de még soha nem verekedtem. Lehet, hogy nekimentem a srácnak, de nem kellett volna így helybenhagynia. Fáj a könyököm, és a fejemet is beütöttem. Egyedül akartam lenni, elszaladtam a barátnőm elől, ezután feküdtem a villamos elé. El voltam keseredve. Otthon sem tudtam abbahagyni a sírást – mondta Judit. Szüleinek elmesélte az esetet, tanárai azonban nem tudnak a történtekről.

A botrány utáni pillanatok. Juditot barátai próbálták összeszedni. Fotó: DM/DV
A botrány utáni pillanatok. Juditot barátai próbálták összeszedni.
Fotó: DM/DV

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendzavarás miatt feljelentést tett a lány ellen. Az ügyet a városi bíróság vizsgálja.

Mindennapos eset

Dózsa Gábor, a Szegedi Közlekedési Társaság igazgatója sajnálja az esetet. Hasonló jellegű problémák nap mint nap előfordulnak. – Gyakran megesik, hogy egy gyalogos miatt vesztegelnie kell a villamosnak. Ennek a történetnek a főszereplője azonban nem akadályozta a forgalmat, hiszen még azelőtt elrángatták a villamos elől, hogy az a közelébe ért volna.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. kakys 2008. április 28. 23:58
  „biztos a 14 éves kapott a közeli vár sörözőbe egy kis kannásbort :D

  azt amikor kezdett bomlani, behülyült.

  mostanában már nappal is ott portáyznak a 14 évesek, nem csak péntek és szombat éjjel... egészen reggelig.

  ugorj a kútba szöszi, ne az utcánkat vérezd össze!”
 • 41. le a hegyről 2008. április 28. 07:45
  „Ez már taigetosz-érett.”
 • 40. Pletyka 2008. április 27. 19:45
  „ÉN eddig azt hittem, hogy a DM egy hiteles újság, de ennek a cikknek az elolvasása után sajnos rá kellett jönnöm, hogy szépen halad a bulvár lapok szintje felé. És elgondolkodtat, hogy vajon a többi hasonló témájú cikkben is annyi valóságalap van-e , mint ebben. És, hogy akarok - e egy olyan újság előfizetője lenni, amelynek olvasása közben kételkednem kell a cikkek hitelességében.”
 • 39. ronny 2008. április 25. 21:14
  „Nem kell sajnálni, ez inkább szánalmas h 17 évesen már ha gond van az alkoholhoz nyúl. én is szoktam inni 7végenként, mégse fordult még meg soha afejembe,pedig biztosan velem is történt már sok rossz. másik ha meg iszogat a bnőm,kocsi közelébe se megy. nem kell azt hinnni h ez az első ilyen félre sikerült napjuk,csak most ez éppen nem egy szombat este volt. utólag persze megy a gondolkodás.”
 • 38. flexsnake 2008. április 25. 11:53
  „Annyira mindegy hogy iszik vagy nem.Nem kötünk bele a másikba, nem szólunk be neki és nem akadályozzuk a közlekedést.Ez ilyen egyszerű.Ha a minimális viselkedési normákat nem tudja valaki betartani akkor nincs helye a társadalomban.Lehet elnézően legyinteni hogy fiatal meg lehet szajkózni hogy bezzeg a mi időnkben.
  Ha bármelyikőtöket elkezdi csesztetni egy részeg mindjárt fel vagytok háborodva, ha mással teszik akkor mindjárt az a hibás aki esetleg jó modorra tanítja a delikvenst. Férfiban is gusztustalan a részeg állat de nőben aztán teljesen undorító.És ha basztatja a járókelőket ne csodálkozzon ha valaki kevésbé lesz érzékeny iránta, az majd jól kupán vágja.Egyébként ha kiugrik a tizedikről és nem az útra esik akkor nemcsak a közlekedést nem akadályozza de még a figyelmét is felkelti a pasinak :D Aki hülye haljon meg.”
 • 37. elolvastam 2008. április 25. 10:40
  „ez a villamos alá fekvö leány csak olyan mint a többi mostani leányocska, nagyon sajnálom de egy rendesebb fiatalember téged soha nem fog észrevenni, bármilyen jármü alá fekszel is részegen, a ruhádat miért nem vetetted le?”
 • 36. hahaha 2008. április 25. 10:06
  „..én sem sűrűn olvasok dm-et, nincs azon mit olvasni..
  Ezért a témáért benéztem, meglepő hogy van aki a társadalommal jön meg a szülőkkel és az összetört lélekkel. A mai fiatalságnál azért a húzóerő nem épp a szülő vagy a "társadalom", hanem a kör ahol mozog. De itt szó sincs ilyenről. Ez egy kemény hiszti volt ahogy elnézem. Ezt bárki megtehetné, mást is hagyott már el valaki vagy épp csalta meg. Önkontroll. Ennyi. A fiú és a lány részéről is, ha piázik ha nem.”
 • 35. fotó 2008. április 25. 07:53
  „ize----ha odaadta jól tette,okuljon belőle a többi is mind igy fog járni! meg is érdemli tündi bündi!”
 • 34. ize 2008. április 25. 00:19
  „23. hozzászólás No.6-Sy 2008.04.24 14:08
  nem sűrűn olvasol délmagyart ugye, csak írsz mint a gép... ha a fotós neve helyett az szerepel, hogy DM/DV fotó, az vagy külsőstől kapott, vagy talált (iwiw) vagy a cikk szereplője által adott kép.
  jelen esetben gondolom 43-an fotózták - ma már ne mnagy kunszt kulcstartóval sem nyomdaképes fotót csinálni - és valamelyiek tizenéves odaadta a lapnak”
 • 33. S.D. 2008. április 24. 23:46
  „Én a "No.6-Sy" és volt "fiatal" véleményével értek 1et!
  Mi is voltunk fiatalok (bár még most sem vagyok túl öreg:32!),de mi ilyeneket nem csináltunk!
  NEM MERTÜNK csinálni...HAZA SEM NAGYON MERT MENNI AZ EMBER ANNAK IDEJÉN ITTASAN!!!!
  Én nekem 15-16,de még 17 (!) évesen is kb.22h fele haza KELLETT érnem,különben....aztán nem kaptunk sebpénzt,nem mehettünk pár hétig sehova,stb.!
  Egyszerűen elképesztő,milyen lett a világ,pedig még csak 15 év telt el...!!! A kisfiam 1 éves....mi lesz,ha Ő lesz 15 ???? Esküszöm,bele sem merek gondolni....! Mi úgy féltünk a tanároktól,meg se mertünk órákon szólalni,visszabeszélni se nagyon...NEMHOGY MEGVERNI ŐKET :) ??!!! Úram isten!
  Úgyhogy én csak ezért nem lepődöm meg ezen a cikken,a mai fiatalság már más,úgy öntik magukba az alkoholt,mint a vizet...elkeserítő...és ez csak rosszabb lesz :( !
  Szerintem,ha a fotós kolléga néha eljárna 7 végeken a szórakozóhelyekre is és nem csak a kultúrált fiatalokat fotózgatná,talán lencsevégre kaphatna ennél sokkal lekeserítőbb suhancokat is....!!!!”
 • 32. Cc 2008. április 24. 19:19
  „"Az ész hibádzik, a fejecske kong"”
 • 31. Végzős diák 2008. április 24. 18:49
  „Én idén végzek a középiskolában, de ma mikor elolvastuk diáktársaimmal a cikket a leányzót nevetségesnek és szánalmasnak találjuk. Miért nem tud valaki ennyi idősen normálisan viselkedni? Elé feküdt? Maradhatott volna ott is, az ilyennek nevelőintézet minimum, a szülei úgyis lesz*rják.”
 • 30. ki ki 2008. április 24. 18:38
  „Üres kis agyacskájával azt sem tudja mit kezdjen?”
 • 29. egészségére 2008. április 24. 18:35
  „Igyon még egy kicsit!Úgyis közeleg az érettségi,talán igy érettebb lesz szegény kislány!Egészségére!Küldjünk neki még egy kört,a szüleinek is!”
 • 28. ki ő 2008. április 24. 18:30
  „Teljesen mindegy ki vette az italt,aki megitta nyilván érzékelte mennyit és miért.De az biztos sem önkontrollja sem intelligenciája nincs a leányzónak.Jó büdös cigarettája az még mindezek mellé az lehet,ma ez a sikkes,amit ő tett.Otthon pedig ő az egyszerű kis nyuszilány.Szófogadó és segítőkész amúgy,már ha pillanatnyi mámora megengedi és még az esze is jobban vág, ha iszik.”
 • 27. Mese 2008. április 24. 16:44
  „Mekkora baromság már,egy szerelmi bánat miatt a villamos elé feküdni...
  Inni kell,persze,mer´az a menő! Wáó!!!”
 • 26. L 2008. április 24. 16:44
  „Az ilyennek a szüleit kéne elővenni...kis picsa 16 évesen az utcán piál aztán megy a lepődés amikor kiderül h 17 évesen már narkózik..amúgy meg aki hülye az haljon meg!”
 • 25. Lopatkoo 2008. április 24. 16:04
  „Helló

  Maradjunk anniyban, hogy ami az újság leírt annak a fele se igaz!
  A szegény csaj olyan satu részeg volt, hogy a lában is alig állt. De nem is ez a lényeg. A szemtanúk is azt mondták, hogy akét srác volt a hibás, miközben nem csináktak semmit ami a törvényt megszegné.
  A villamos különben sem kellett fékezni, a csajt nem kellett az élet-haláltól megmenteni.
  Jah arról nem is beszélek, hogy ha egy ilyen fiatal lány ennyire satu részeg az már menniyre szánalmas.
  Én ezt így gondolom.”
 • 24. mammamija 2008. április 24. 15:44
  „Ugrott volna inkább a Tiszába! Az megoldotta volna a bánatát. Minek élnek az ilyen idegileg labilis emberek. Tisztulhatna már az emberiség. A Rendőrök meg vizsgálják az ügyet? Minek, hogy utána megszüntessék mert fiatalkorú. Inkább verték volna el ott mindenki előtt, ha már a szülei nem figyelnek rá!”
 • 23. No.6-Sy 2008. április 24. 14:08
  „Milyen érdekes - és sokatmondó!-, hogy a DM-nak éppen kéznél volt egy fotográfusa. Hogy mik nem vannak...! MIért asszociálok én lépten-nyomon az utóbbi időben a DM cikkeiről Katharina Blum elvesztett tisztességére? KI tudja...?

  Aztán: milyen roppantul érdekes az, hogy nem volt egyetlen épeszű értelmes ember sem, aki SEGÍTETT volna jól láthatóan pszichésen teljességgel széthullott lánynak, amikor a földön vonszolta egy önmagából kivetkőzött barom állat. Jól jelzi, milyen gyávák az emberek és hol tart a társadalom.

  Ennek a lánynak alsó hangon egy jól képzett szakember kell, de igen gyorsan. Aki így viselkedik, aki ezt műveli, az jelzésértékű, egyfajta "cry for help", segítségkérés. Soha egyetlen öngyilkossági kísérletet nem szabad figyelmen kívül hagyni, sem pedig elbagatellizálni!

  Sajnálatos, hogy senkinek nincs rá se füle, se lelke, sőt! Ahogy olvasom, a legtöbb ember bután és durván ítélkezik - rögvest lecigányozzák, holott éppen olyan gyakori bármely probléma a nem cigány, mint a cigány populációban. Sajnálatos, mert bármely szociológiai felmérésnél kiválóbban jelzi azt, hogy hol tart a társadalom jelenleg, milyen gyermeteg-infantilis emberek alkotják, milyen negatív énképpel és milyen durván primitív mentális szinttel. Nyílván nem minden ember, így megjegyzem azt is, hogy tisztelet a kevés kivételnek.

  Remélem, hogy a lány még idejében segítő és jól képzett szakember kezei közé kerül. A családját pedig sok-sok szeretettel üdvözlöm. Rettenetes szülei lehetnek a nyomorultnak, ha ilyen állapotba került. A gyerek állapota ugynais mindig jól jelzi a család pszichés állapotát. Puszera nekik; a lánynak - aki nem gyermekkorú, hanem fiatalkorú - mielőbbi stabilizálódást kívánok.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete pont: hogy lehetne még csúnyább?

Szeged - A Hogyan lehetne még rondább a Hági? című vetélkedő résztvevői kitettek magukért. Tovább olvasom