Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Sírpiknik – sztárparádéval

Budapest–Szeged - Három özvegy életre szóló leckét kap a szerelem és a barátság erejéről az Ilan Eldad rendezésében hétfőn este 7-től a nagyszínházban látható Sírpiknik című előadásban.
A budapesti Thália Színház produkciója Bánsági Ildikó, Egri Márta, Margitai Ági, Létay Dóra és Gálffi László főszereplésével vendégeskedik Szegeden. Az amerikai Ivan Menchell darabja vérbő, tragikomikus történet, ami bárhol játszódhat, ahol nők és férfiak, fiatalok és idősek, szépek és csúnyák élnek. A három barátnő, Ida, Lucille és Doris nem régen megözvegyült. Heti egyszer találkoznak Ida fodrászszalonjában némi szépítkezésre, délutáni teára, egy kis pletykára, nosztalgikus emlékezésre, hogy azután meglátogassák elhunyt férjeik sírját a temetőben. Sam – Gálffi László alakítja –, a jóképű szívtipró, a hölgyek kedvence szintén özvegy. Amikor elhunyt felesége sírját látogatja a temetőben, találkozik a három hölggyel. Ida és Sam között szerelem szövődik, ami úgy tűnik, felborítja a víg özvegyek klubját. A felfordulást egy fiatal, szabad szájú fruska – Létay Dóra játssza – felbukkanása teszi teljessé. A felborult egyensúlyról, a küzdelmekről, a féltékenységről, az emberi gyengeségekről szól az előadás – Parti Nagy Lajos magyar fordításában, jellegzetes nyelven, sok humorral.

Bánsági Ildikó, Gálffi László és Margitai Ági a Sírpiknikben. Fotó: DM/DV
Bánsági Ildikó, Gálffi László és Margitai Ági a Sírpiknikben.
Fotó: DM/DV

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roma tehetségeket kerestek Szegeden

A jelentkezők körülbelül fele gitáron játszik, mert az a legolcsóbb hangszer. Snétberger Ferenc Liszt-díjas gitárművész hallgatta meg a fiatalokat. Tovább olvasom