Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Soha nem látott alkotások árverése

Több mint száz olyan hazai műalkotás kerül ma délután kalapács alá Szegeden, amelyet még soha nem hoztak forgalomba. A művészeti alap és a Képcsarnok raktáraiban felhalmozódott alkotásokat árverezik péntek délután fél 5-kor a szegedi Novotel Hotel Tisza Termében.
A vidéki galériák már másodszor kapcsolódnak be az országos aukció-sorozatba. A szegedi Kárász utcai Gulácsy Galériában ma délutánig még megtekinthető a 137 kalapács alá kerülő tétel. Egyetlen alkotót vagy műtárgyat sem kívánt kiemelni a választékból Leichter Ákos galériavezető. Azt azonban elárulta, hogy eddig soha nem látott olajfestmények, akvarellek, linók, rézkarcok, terrakotta, valamint bronz alkotások szerezhetők meg a liciten.

A hazai grafikusoktól, festőktől és szobrászoktól a múlt század hetvenes és nyolcvanas éveiben rendszeresen vett át alkotásokat a művészek galériája és a művészeti alap. Ezeket a keretezetlen műveket mindezidáig fővárosi raktárakban őrizték. Az azóta már elhunyt és a még ma is alkotó művészek feledésbe merült műtárgyaiból állították össze a szakemberek az árverési listát.

A galériavezető szerint a gyűjtők és az újabb érdeklődők igényes alkotások közül válogathatnak. Az induló árak mérsékeltek; a rézkarcoknál a legalacsonyabb kikiáltási ár háromezer forint.

Olajfestményre pedig akár már negyvenezerről lehet licitálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtőzködnek a paraffinos testek

Szeged - Világviszonylatban is egyedülálló a szegedi egyetem anatómiai intézetének gazdag gyűjteménye, látogatni mégsem lehet. Tovább olvasom