Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 29°C Még több cikk.

Sokan bliccelnek a szegedi tömegközlekedési járatokon

Július első hetében összesen 364 olyan emberrel találkoztak a jegyellenőrök a szegedi tömegközlekedési járatokon, akik jegy nélkül utaztak. Az SZKHT szerint ez az átlag, mindig nagyjából ennyien próbálnak bliccelni.
A Dakört helyett a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. (SZKHT) munkatársai el­lenőrzik a jegyeket a szegedi tömegközlekedési járatokon a hónap elejétől – számoltunk be róla korábban. Akkor Makrai László, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy erre a Volán-társaságok átszervezése miatt volt szükség, ugyanis hamarosan egy állami társaság végezheti az autóbuszos közösségi személyszállítást Magyarországon. Az új feladatok miatt az SZKHT-n belül létrehozzák a Közlekedésszervezési divíziót.

Változást pedig azért nem lehet látni, mert az önkormányzati cég átvette a Dakörttől a feladatot ellátó összes embert, azaz a 27 ellen­őrt is. Átvették továbbá az ügyfélszolgálati irodát is, legalábbis az év végéig biztosan. Azaz akinek problémája vagy valamilyen ügyes-bajos dolga van, annak továbbra is a Kossuth Lajos sugárút 50. alatti épületbe kell mennie.

Most megint megkérdeztük az SZKHT vezetőjét, aki azt mondta, hogy július első hetében – tehát amióta átvették a jegyellenőrzést – összesen 364 olyan utassal találkoztak, aki jegy nélkül próbált meg utazni. – Közülük 33-an még a helyszínen kifizették a pótdíjat – tette hozzá Makrai László.

A cégvezető szerint egyébként az elmúlt öt évben, a jú­­liusi hónapokban 1300 és 1600 közötti bliccelőt fogtak az ­ellenőrök, így ez a 364 bliccelés nem lóg ki a sorból, se nem több, se nem kevesebb, mint a szokásos.
Makrai László azt is elmondta, hogy az átállás zökkenőmentesen megtörtént az ellenőrök és az ügyfélszolgálat részéről is. Semmilyen fennakadás nem volt, sem az ellenőrzések sem az ügyfélfogadás közben.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerda estétől újra teljes szélességében lesz járható a Belvárosi híd

Szerda estétől újra teljes szélességében lesz járható a Belvárosi híd
Megvizsgálták és jobb állapotban van, mint gondolták. Tovább olvasom