Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Sokan érettségiznek emelt szinten

Ebben a tanévben már másodszor érettségiznek a diákok, a megyében csak Szegeden lehet írásbelizni és szóbelizni.
Negyvenegy tantárgyból 2565 diák érettségizik februárban és márciusban, középszinten 592-en vizsgáznak. A tavalyi visszaélések miatt a tételek előállításánál, őrzésénél, szétosztásánál szigorú szabályokat alkalmaznak. A lehetséges vizsgafajták a február-márciusi szezonban: kiegészítő, ismétlő, szintemelő, javító- és pótló érettségi vizsga.

Az érettségi pénteken a német nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelivel kezdődött, Szegeden csupán egyetlen diák vizsgázott emelt szinten. A vizsgák ma magyar nyelv és irodalommal, rajzzal folytatódnak, kedden a matematika-, a földrajz- és az ének-, szerdán a történelem- és a kémiavizsgák következnek. A szóbeli vizsgákat emelt szinten március 16. és 18., illetve március 20. és 22. között, középszinten március 27. és 31. között tartják.

A megyében csak Szegeden a Radnóti gimnáziumban, a Kőrösy szakközépiskolában és a Gábor Dénesben lehet írásbeli vizsgát tenni. Szóbelire a Radnótiban, a Kőrösyben, az SZTE tanárképző karán és a TTK-n gyűlnek össze a diákok. Húsz tárgyból összesen 290-en maturálnak: emelt szinten a legnépszerűbb a biológia és a történelem, 64-en illetve 60-an jelentkeztek be, míg középszinten magyarból 16-an, matematikából 14-en érettségiznek. Ebben a tanévben utoljára még három érettségi vizsgaidőszakban lehet próbálkozni, a következő ciklusban viszont már csak ősszel és tavasszal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevásárlóközpont épülhet

Óriás-bevásárlóközpont épülhet a Heavytex egykori újszegedi telephelyén. Lapunk információja szerint… Tovább olvasom