Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Sokan inkább Budapesten vásárolnak

Hiába sok a ruházati bolt Szegeden, sokan inkább Budapesten vásárolnak. Itthon a legtöbben a választékot és a minőséget kifogásolják, előbbi kicsi, utóbbi rossz, az árak viszont „pestiek". Fekete nadrágot és színes topokat kerestünk, hogy teszteljük a szegedi boltokat.
– Szegeden viszonylag sok ruházati bolt van, mégis Pestre járok vásárolni. Az itteniek kínálata egyforma, a belvárosban is a piaci ruhákat árulják, csak sokkal drágábban. Ha konkrétan keresek egy ruhadarabot, sohasem Szegeden indulok el. Itt csak akkor vásárolok, ha éppen beleütközöm valamibe, ami megtetszik – mesélte nemrég a huszonéves Gabriella. Véleményét megszondáztattuk kortársai körében, és hasonló elégedetlenséget tapasztaltunk. „Nincsenek értelmes márkák, a célirányos vásárlást már meg sem kísérelem Szegeden" – mondta Tóth Krisztián. Papp Orsolya szerint Békéscsabán is nagyobb a választék, az általa korábban kedvelt szegedi boltok áruja pedig rosszabb minőségű lett.

Nem hallgattuk tovább a sirámokat, hanem magunk jártunk utána: tényleg lehetetlen-e Szegeden ruhát vásárolni. A Kárász utcán kezdtünk, de hogy ne csak mi ítéljünk, igénybe vettük a 26 éves Tímea segítségét. Úgy terveztük, fekete nadrágot és világos színű felsőt keresünk. Nem túl drágát, de jó minőségűt, és persze szépet.

Az első üzletben nadrágot csak arany színű fém betétekkel találtunk. A topok és blúzok rendben voltak, kivéve az árakat. Mivel darabonként határozottan 10 ezer forint alatti összeget szántunk rá, inkább tovább álltunk. A második boltból Tímea szinte azonnal kihátrált.

Márkaboltok

A márkaboltok lassan terjeszkednek a fővárosból. A Mango például Szegeden nem, de Pécsett már elérhető. A H&M hamarosan Győrben nyit üzletet. Budapesten két szinten, körülbelül 900 négyzetméteren árulnak Hugo Boss és Max Mara termékeket. A Boss-nak Törökbálinton outlet boltja is van. Szegeden ez a márka a Kárász utcán van jelen, a fővárosihoz viszonyítva sokkal kisebb alapterületen.

– A Cserepes soron és a Kárász utcán ugyanazt árulják! Lóg a cérna belőle, két mosás után dobhatom ki. Inkább járok egy szál melltartóban – közölte, majd még hozzátette, hogy sírni támadt kedve. Hogy megvigasztaljuk, betértünk a harmadik üzletbe, ahol Tímea először úgy gondolta, itt csak anyukájának tudna vásárolni, viszont végül mégis kinézett magának egy fehér blézert. Mivel az nem szerepelt a listánkon, lebeszéltük róla. A következő üzletben volt ugyan fekete nadrág, de az anyaga nem tetszett – szöszölődött – és Tímea sem volt elégedett,
csalódottan azt kérdezte: tényleg a terepzöld a divat?

A körutat a passzázson folytattuk, melynek mérlege: nulla fekete nadrág és majdnem egy top – felpróbálva nem tetszett –, viszont szép fehér blézert itt is találtunk.

A pláza egyik boltjában Orsolya panasza jutott eszünkbe: olyan, mintha rongyokat akasztanának vállfákra. A szomszéd üzletben vásárlók szájából egészen új kifogást hallottunk: „olyan kevés csinos ruha van, hogy ez hiába szép, nem veszem meg, mert biztos mindenkinek ilyen lesz az osztályban."

A listánkon szereplő darabokat a plázában sem találtuk meg, jó hír viszont, hogy olcsó és csinos fehér blézer itt is volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A radnótisok szerint könnyű volt a matekérettségi

A szegedi radnótis diákok szerint nem volt nehéz a tegnapi matematikaérettségi, noha igazgatójuk… Tovább olvasom