Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Sokat fogyaszt a SZIN és a SZUE

Áramszünet miatt zárva tart a Ligetfürdő holnap reggel 6-tól délután 2 óráig. A vakok intézeténél lévő transzformátort kell nagyobbra cserélni, mert a SZUE élménymedencéje és a SZIN áramfelhasználása együttesen túl sok lenne.
Fotó: Frank Yvette
Az új, élményelemekkel fölszerelt medence és a Szegedi Ifjúsági Napok együttes áramfelhasználását a transzformátor nem bírná ki. Ezért csütörtökön délelőtt az áramszolgáltató egy új, nagyobb áramátalakítót helyez el a Torontál téren. A SZUE 2-es medencében működő szivattyúk, élményelemek jóval nagyobb teljesítményűek, mint korábban. A már átadott és tervezett vízforgatós medencék 300 kilowatt teljesítményt kötnek le. Tavaly ugyan már cserélték a trafót a Torontál téren, előtte egymagában a SZIN megrendezésére sem volt elég elektromos kapacitás. Közben átadták az élménymedencét, így a SZIN-t megint nem bírná a trafó.

Lakó Gábor fürdővezető elmondta: az élménymedence átadása után a Ligetfürdő első hétvégéje jól sikerült, a forgalom másfélszeresére nőtt. Majdnem fölbillent a strand, mindenki az új medencébe igyekezett – mondta. A borongós idő ellenére hétfőn is sokan voltak, ezen a napon látszott igazán, mennyivel nagyobb az érdeklődés. Az élménymedence hőmérséklete állandó, a Dóra-kút hőenergiájával 34 fokon tartják a forgatott víz hőfokát, így hűvösebb időben is használható. A csúszdák nem működnek, ha borongós az idő, de egy gombnyomással igény szerint indíthatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dorozsmai matekpélda

Fél év csúszással, de befejezéséhez közeledik a kiskundorozsmai sportpálya építése. Az anyagiakról… Tovább olvasom