Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Sokba kerül a figyelmetlenség

A Szegedi Rendőrkapitányság panaszirodájára naponta több tucatnyi feljelentés érkezik különböző ügyekben. Tímár Ferenc rendőr alezredessel néhány nap anyagát néztük át: a bejelentések jelentős része egy kis odafigyeléssel elkerülhető lett volna.
Talán azért nem fordítanak kellő figyelmet értéktárgyaikra az emberek, mert úgy hiszik: a tolvajok biztosan nem az ő lezáratlanul hagyott kocsijukba fognak benyúlni az abban felejtett értékekért, vagy a szolárium zsetondobozán hagyott aranygyűrű is megvárja őket, ha néhány napig pihentetik a stúdióban.

Veres László is figyelmetlensége áldozata lett. A szegedi NSZK együttes gitáros-énekese zenekarával Pécsett koncertezett március közepén. – A fellépés után visszajöttünk Szegedre, de úgy döntöttünk, nem haza, hanem a város felé vesszük az irányt. Így érkeztünk a Zrínyi utcai nonstophoz. Amíg a többiek nézelődtek, én a bolt előtt várakoztam, és hangszeremet az üzlet falának támasztottam. Miután befejezték a vásárlást, egy kis ideig még az üzlet előtt beszélgettünk, majd elindultunk a Somogyi utca felé. Ott kapcsoltam, hogy a gitár a boltnál maradt. Bár öt perc sem telhetett el, a hangszeremnek nyoma veszett. Azóta kölcsöngitárral játszom, és várom a becsületes megtalálót – kesergett a fiatalember, aki élete során ilyen méretes tárgyat még soha nem veszített el. Figyelmetlenségének áldozat lett Benke Krisztina is. Az egyetemista lánynak a pénztárcáját lopták el irataival együtt, feltételezése szerint az egyik buszmegállóban. Tudja, nem volt eléggé óvatos: oldaltáskáját nem cipzározta össze, így a benne levő egyetemi jegyzetek mellől kikandikáló bukszája könnyen felkelthette egy éber tolvaj figyelmét.

Tímár Ferenc alezredes elmondta, több tucat hasonló, a sértett figyelmetlensége miatt történő feljelentés érkezik hozzájuk. Egyesek komoly fejtörést okoznak a hatóságnak. Ilyen például annak a nőnek az esete, aki aranygyűrűjét hagyta ott az egyik szolárium zseton-automatájának tetején. Az ékszer elvesztésének időpontjaként négynapos intervallumot jelölt meg feljelentésében a lelkes szoláriumlátogató. – Az egyik feljelentésben a sértett leírta, az egyik szegedi szórakozóhely pultjáról tűnt el ottfelejtett telefonja. A korábbi tapasztalatok alapján ilyen esetekben már meg sem döbbenünk, ha valaki amiatt tesz bejelentést, hogy ilyen módon tűnt el a telefonja – jegyezte meg a Szegedi Rendőrkapitányság bűnügyi technikai osztályának vezetője. De a lezáratlanul felejtett járművekből ellopott értékek is komoly munkát jelentenek a rendőrségnek. – A feljelentéskor néhányan őszintén bevallják: bizony, soha nem zárták járművük ajtaját. Magyarázat? Nem gondolták volna, hogy valakinek egyszer pont az ő kocsijuk lesz célpont – mesélte az alezredes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivonultak az ellenzékiek a szegedi közgyűlésről

A Fidesz helyi népszavazást kezdeményez a szegedi egészségügyi ellátórendszer átadásáról, miután a… Tovább olvasom