Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Sokkoló volt a bizonyíték

Várhatóan február 9-én hirdetnek ítéletet az úgynevezett makói skalpolásos ügyben. A tegnapi tárgyalás a vádlott váratlan megbetegedése miatt elmaradt, de ami a tárgyalóteremben tíz perc alatt történt, azt a jelenlévők valószínűleg soha nem felejtik el.
Kiss Erzsébet kendővel takarja el a szörnyű sebhelyeket fejbőrén Fotó: Karnok Csaba
Kiss Erzsébet nagyon lassan és nagyon óvatosan csomózta ki a fejét fedő kendőt, hogy a bíróságnak megmutathassa a perdöntő bizonyítékot, a megskalpolt fejbőrét. A látvány még 2-3 méterről is sokkoló volt. Juhász Zsuzsanna bírónő megpróbált uralkodni magán, de minden igyekezete ellenére jól láthatóan nem nagyon tudta palástolni érzelmeit. Csak hosszú másodpercek után szólalt meg. Akkor is mindössze annyit mondott a könnyeivel küszködő nőnek: – Ne sírjon..., kérem... és köszönöm.

A négygyermekes fiatal asszonyt – mint azt korábban megírtuk – tavaly nyáron a Makó melletti Ugartanyán egy szabálytalanul üzemeltetett, gyártási szám és típus nélküli gép skalpolta meg. A több tucatnyi társával bejelentés nélkül foglalkoztatott, akkor 27 éves nő derékig érő gesztenyebarna színű haja rácsavarodott az utángyártott zöldségtisztító berendezés forgó részére, a gép letépte a haját és a fejbőrét.

A mentők a román állampolgárságú, magyar nemzetiségű Kiss Erzsébetet súlyos, életveszélyes állapotban szállították előbb a makói kórházba, majd onnan a Szegedi Tudományegyetem új klinikájára. A fiatal nő a baleseti sebészeten több műtéten is átesett, életét sikerült megmenteni.
Zsuzsanna bírónő nem nagyon tudta palástolni érzelmeit, amikor Kiss Erzsébet megmutatta a megskalpolt fejbőrét Fotó: Karnok Csaba
Fejbőrét combjairól levett bőrrel pótolták. A baleset után Kiss Erzsébet lelkileg összeomlott, a történtek óta kerüli a nyilvánosságot.

A Szegedi Városi Ügyészség a tanya bérlője ellen emelt vádat. A többszörösen büntetett előéletű B. Csabát foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolja az ügyészség.

A fiatal asszony fejbőrének látványa másokat is sokkolt. A vádat képviselő ügyész, Lajkó Szilvia, továbbá Kiss Erzsébet ügyvédei,
Szilágyi János és Szilágyi Györgyi sem tudta érzelemnyilvánítás nélkül, hosszasan nézni a még egy év után is szörnyű sebhelyeket.

A vádlott nem jelent meg a tegnapi tárgyaláson. Mivel Juhász Zsuzsanna nem tudta, hogy ennek mi az oka, tízperces szünetet rendelt el. Pár perc múlva a beidézett tanúk, a tanya tulajdonosai felvilágosították a bírónőt, hogy B. Csaba váratlanul magas vérnyomással megbetegedett, ezért nem jött, „és vagy három hétig beteg lesz".

A Szegedi Városi Bíróságon tanúk és igazságügyi szakértők meghallgatásával emiatt nem a jövő héten, hanem február 9-én folytatódik a per. Juhász Zsuzsanna bejelentette: azon a napon ítéletet hirdet.

Nem értek célt a fenyegetések

Kiss Erzsébetet és édesanyját az elmúlt egy év alatt számtalanszor megfenyegették. Kezdetben elérték, hogy a fiatalasszony mondja azt a rendőrségen, nem dolgozott az Ugartanyán és a környező földeken, a tragédia napján a barátját látogatta meg, akkor érte a baleset. Később, vélhetően az ügyét felkaroló román konzulátusnak és a konzul által felkért Szilágyi János szegedi ügyvédnek köszönhetően meggondolta magát, és módosította vallomását. Másokkal együtt részletesen beszélt arról, hogy milyen körülmények között foglalkoztatták őket, mennyit dolgozott, és mindannyian úgy tudták, hivatalosan vállaltak munkát Magyarországon.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szükségpénzek a Móra Ferenc Múzeumban

Szükségpénzhez jutott a szegedi Móra Ferenc Múzeum. Nem arról van azonban szó, hogy hirtelen segélyt… Tovább olvasom