Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Solton keresték az erőszakoskodót - Dorozsmán lakott

Szeged - Nevelőanyja állítása szerint senki sem értesítette Szeged-kiskundorozsmai lakcímén a fegyházba vonulásról Czibi Antalt, akit – mint megírtuk – kedden rendőrök kaptak el lakása előtt. A szemérem elleni erőszak miatt jogerősen elítélt férfit solti lakhelyén kereste, de nem találta a Bács megyei bíróság büntetés-végrehajtási csoportja, ezért adtak ki elfogatóparancsot ellene.
– Nem igaz, hogy bujkált Anti, mindenki tudta, hogy Kiskundorozsmán van a bejelentett lakhelye – fogadott minket magából kikelve dorozsmai házukban tegnap Czibi Antal nevelőanyja, aki nem járult hozzá, hogy nevét leírjuk. Tegnapi számunkban beszámoltunk arról, hogy a 33 éves, a Bács megyei Solton is bejelentett lakhellyel rendelkező férfit kedd délután kapták el a dorozsmai ház előtt a Szegedi Rendőrkapitányság célkörözési csoportjának munkatársai. Czibi Antal ellen a Bács megyei bíróság büntetés-végrehajtási csoportja adott ki elfogatóparancsot. A férfit tavaly szeptemberben a Csongrád Megyei Bíróságon szemérem elleni erőszak miatt jogerősen 5 és fél év fegyházbüntetésre ítélték, de a megadott időpontban nem jelent meg büntetésének letöltésére.

A férfi nevelőanyja elmondta, hogy Antalt egészen kiskora óta neveli, állami gondozottként került hozzá, ahogy később azok a lányok is, akiket a jogerős ítélet szerint 1996 és 2003 között megrontott. Elmesélte, hogy nevelt lányai Czibi Antalt nagyon szerették, találkozni viszont keveset tudtak, mivel a férfi hosszú ideig Koszovóban szolgált katonaként. Mikor a család Dorozsmára költözött, az új hajlék szűknek bizonyult, így a nő nem tudta tovább vállalni a lányok nevelését, akik körülbelül négy éve másik nevelőszülőkhöz kerültek. Elmondása szerint az ügy nagyjából egy évvel ezután robbant ki. – A tárgyaláson nem jelentek meg a lányok, folyamatosan beteget jelentettek. Azóta sem tudtam beszélni velük, nem tudom, mi lehet igaz ebből a történetből – beszélt a nevelőanya. Czibi Antal majdnem 3 évet töltött előzetes letartóztatásban, majd jogerős ítélet híján szabadlábra helyezték.

Újságcikket és hivatalos iratokat mutatott az elítélt férfi nevelőanyja. Fotó: Miskolczi Róbert
Újságcikket és hivatalos iratokat mutatott az elítélt férfi nevelőanyja.
Fotó: Miskolczi Róbert

A nő a Szegedi Városi Bíróság végzését mutatta, melyen az alábbi szöveg állt: „A 2008. január 24-én megtartott tárgyaláson a vádlott kérte, hogy a lakhelyelhagyási tilalom ne Solt, hanem Szegedre vonatkozzon, tekintettel arra, hogy amíg az ügy le nem zárul, addig Szegeden fog tartózkodni". Az asszony ezért nem érti, hogy a fiáért miért mentek rendőrök, akik már korábban is tettek látogatást náluk, így pontosan tudták, hogy Czibi Antal melyik házban él. Állította, hogy nevelt fiának dorozsmai címére semmiféle behívót nem postáztak a bíróságról.

Solton biztos keresték

Kíváncsiak voltunk, hogy a Bács megyei büntetés-végrehatási csoport miért rendelt el elfogatóparancsot Czibi Antal ellen, illetve arra, hogy a fegyházba vonulásról szóló értesítést milyen címre – a dorozsmaira vagy a soltira – postázták ki a férfinak. Telefonon beszéltünk a Bács-Kiskun Megyei Bíróság sajtótitkárával, Sárközi Szabolccsal, aki azt mondta, hogy nekik csak a férfi solti lakcíme volt meg, amin nem találták meg Czibi Antalt; ezért bocsátottak ki elfogatóparancsot ellene. A Csongrád Megyei Bíróságon kérésünkre ugyanakkor megtalálták a fent említett végzést, amelyen Czibi Antal dorozsmai lakhelye is szerepel. Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese, sajtószóvivő mára ígért tájékoztatást az ügyben.

Olvasóink írták

  • 3. kintornas 2009. május 09. 14:33
    „Nem Kedves Pista! Itt is jol dolgoztak. Jogszerűen.”
  • 2. tekila007 2009. május 09. 09:53
    „Azért mielőtt megsajnálja valaki szegény ártatlan fiút, szögezzük le, hogy jó helyen van ott, ahol van! Mégis csak egy bűnöző.”
  • 1. Besenyő_Pistabácsi 2009. május 09. 08:30
    „Szóval ez volt az a remekbe szabott elfogás, ami tapsot érdemlő cikket generált a minap!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2,6 milliárdot nyert az egyetem

Szeged - Hét pályázaton összesen 2,6 milliárd forintot nyert a Szegedi Tudományegyetem a Társadalmi… Tovább olvasom