Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Sólyom László Szegeden

Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke ma Szegedre látogat. A szegedi egyetemen találkozik az 1956-os forradalom résztvevőivel, beszédet mond az SZTE szenátusa ünnepi ülésén. Így nyitja meg az országos jubileumi ünnepségsorozatot.
Az 1956-os forradalom bölcsőhelyén, a szegedi egyetemen Sólyom László államfő részvételével ma délután kezdődik az ötvenedik évfordulós országos ünnepségsorozat. A Magyar Köztársaság elnöke ma 13 órakor találkozik az 1956-os események szegedi résztvevőivel a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bölcsészettudományi kari épületében. Sólyom László 13.30-kor részt vesz és köszöntőt mond a kitüntetéses doktori címek átadásának ünnepségén a József Attila Tanulmányi és Információs Központ nagyelőadójában. Az SZTE szenátusának a forradalom és szabadságharc 50. évfordulója alkalmából, a JATIK kongresszusi termében tartandó ünnepi ülése 14 órakor kezdődik.

A Szabó Gábor rektor által megnyitott megemlékezés fényét emeli, hogy Ifjúság és forradalom címmel Sólyom László is előadást tart. Ezt követően Kiss Tamás, a forradalom első szervezete, a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége egykori alapítója idézi föl a fél évszázaddal ezelőtti történelmi pillanatokat, majd Marjanucz László történész értékelése hangzik el. A díszvendég megtekinti a „...nem félni" című emlékkiállítást is. A Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége (MEFESZ) 1956. október 16-i alakuló közgyűlésére emlékezve az auditórium maximumban emléktáblát avatnak, majd 16 órától bemutatják az ötven évvel ezelőtt történteket idéző dokumentumjátékot. Az ünnepi eseménysort 19 órától a Szegedi Nemzeti Színházban az Utazás című rockopera díszbemutatója zárja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késnek a költözések

Az ügyészséghez került már hónapokkal ezelőtt két patinás szegedi műemlék épület – azóta is… Tovább olvasom