Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Soma: Mentsük meg a férfiakat!

Szeged - Manapság már több a pasi, mint a férfi. A nőknek pedig már nem „Hallgass" a neve - nyilatkozta a delmagyar.hu-nak Soma, aki szombaton a női és férfi kapcsolatok változásáról fog beszélni Szegeden.
- A társadalmi nemi szerepek szintjén, mint a nemek közötti egyéni párkapcsolatokban megszűnőben vannak az eddig klasszikusnak nevezett nemi szerepek. A mai nő vezet: ha kell, autót, ha kell, családot, éttermet, üzemet, embereket - vélekedik Soma, aki a nők és férfiak kapcsolatának változásairól fog beszélni szombaton a Virágpaletta rendezvényén.

A Mamagésa mindenfelől csak azt hallja, hogy „kihalóban a férfi nem" és „eltűntek a férfiak".

- Valóban: ma inkább csupán pasikkal találkozom, nem férfiakkal. A két szó között különbség van - tette hozzá Soma, aki a hosszan tartó párkapcsolatokban hisz. - Jómagam is 20 éve élek együtt gyerekeim apjával - tette hozzá. - Tragikusnak tartom ugyanakkor, hogy ma Magyarországon 5 férfiból mindössze 3 éri meg a 65. életévét. Ezért is támogatom barátnőm kezdeményezését, hogy „Mentsük meg a férfiakat!".

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. allegro 2009. szeptember 09. 18:05
  „A változás tanulás, de nem tanulták meg. Sajnos az ő idejükben nem volt tömegképzés, de volt lesajnálat, ha valaki köztük nem ment még húszéves koráig férjhez és nem szült gyereket idejekorán.
  Tanulni, dolgozni minek az, majd eltartják őket. CSakhogy ez nem egészen így megy, különösen ma. A gyerekek felnövekedésével, kirepülésével vége az alibi otthonlétnek, és azután keseregnek, hogy nem értenek máshoz a fakanálnál, meg nincs munka.
  Még mindig van választási lehetőségük, lehet vállalni a tanulást vagy el lehet menni a környék gazdaságaiba napszámba, irodát takarítani, ezekre is nagy szükség van, ki mihez ért, nyilván. Aki akar az talál, de a rendszeres munkát is meg kell szokni, és némi önálló aktivitásra kellene leginkább szert tenniük, aminek híján vannak, mert mindent a drága kedves férjurukra hagytak. Nem lebecsülve a házimunkát sem, de azt megcsinálja minden dolgozó sőt amellett akár tanuló, szülőjét ellátó nőtársuk is.
  Van azért nagy adag igazság abban, amit az elején írtak itt. Sokkal könnyebb fogni a férjek pénztárcáit és kocsiját elindulni a boltba vásárolni - merthogy ez kijár nekik. Addig igen, amíg kisgyerekkel van otthon, de vannak, akik ehhez az életformához nagyon hozzászoktak, elkényelmesedtek.”
 • 52. eva45 2009. szeptember 09. 13:32
  „Bocsánat rossz jelet raktam a végére. :)”
 • 51. eva45 2009. szeptember 09. 09:32
  „Valaki majd számoljon be az előadásról ha elmegy. Inkább a 40-es 50-es nők problémáján próbál segíteni. Legalább lelkileg rendben lennének ezek a nők de ugye munkát nehezen találnak a nyugdíjhoz pedig még messze vannak.
  Én is szinte naponta elkeseredett síró női ismerősökkel találkozok.Persze a legtöbb saját magának csinálja a feszültséget olyan dolgokon kesereg amin úgyse tud változtatni. Már szinte én érzem rosszul magam hogy én még nem zokogok. Pedig hát volna rá okom nekem is..(”
 • 50. IVY 2009. szeptember 09. 08:56
  „45. allegro
  Élmény volt olvasni.:)”
 • 49. flexsnake 2009. szeptember 09. 06:50
  „44. pedig elég logikus :D”
 • 48. hiúz3 2009. szeptember 09. 06:46
  „Ajaj.........tényleg megmentésre szorulnak.”
 • 47. maradando 2009. szeptember 09. 00:17
  „Mentsűk meg a férfiakat ! =a SOMAtikus nőktöl !”
 • 46. turulvedo 2009. szeptember 08. 19:28
  „ez csak egy 15` cmes gnom.”
 • 45. allegro 2009. szeptember 08. 17:48
  „Cat, nagyon igazat szóltál.
  És eszembe jutott napokban Havas Henrik műsorában arról szavaztak, hogy a munkanélküli nőket ösztönözzék gyermekvállalásra, mondván úgyis egyszer meg kell születnie annak a gyermeknek.
  Nem szavazták meg, éppen az ellehetetlenítés miatt, hogy diplomásként kezdjék öt év gyermekneveléssel az életet, és a végén nem tudják használni diplomájukat.
  Ehhez pedig hozzáteszem, honnan veszik azt, hogy éppen jelen is van a megfelelő apajelölt mindig?? Nehogy már kényszerítsék a nőket, hogy bárkivel vagy csak ráakaszkodjanak valakire, hogy adott esetben munkanélküli lettem gyere csináljunk gyereket?? És idősebb nők álltak ki az ötletet támogatva, sőt az ő javaslatuk ez. Na persze, akiknek mindegy volt még annak idején. A saját életük rendezését és megoldását, kibontakozását ebben látták. Mindegy kivel, csak gyerünk. A mai nő nem tárgyként tekint magára legtöbb esetben és szerencsére.
  Tegyük hozzá a 65 éves férfiak még többnyire mind ezek a hölgyek társai, akiket ők gyakran kizsigereltek, amit persze nagyon nehéz magukra nézve elismerni.

  A karrierizmus cinikusan negatív értelmezését is hozzájuk hasonlók emlegetik.”
 • 44. eva45 2009. szeptember 08. 17:04
  „42. De jó neked hogy te mindenkit személyesen ismersz téged meg senki sem. :)”
 • 43. Cat 2009. szeptember 08. 17:04
  „lawyer
  Úgy kell csinálni, mint a skandinávok. Felismerték, hogy a nők visszaküldése a KKK háromszögbe (Kinder, Küche, Kirche) már úgysem működik, és a nők gyerekvállalási kedvének ösztönzésére az az optimális módszer, ha elérik, hogy az anyaság ne lehetetlenítse el őket az élet minden más területén. Egy svéd nőnek kevéssé kell tartania attól, hogy ha gyereket vállal, keresztet vethet a karrierjére.
  A "karrier" szó valójában nem megfelelő, mert mindenki valamiféle szőröslábú, pattogós, mindenkin átgázoló főnökasszonyt ért alatta, holott a legtöbb esetben csupán arról van szó, hogy vannak nők, akik szeretik a munkájukat, és a gyereknevelés örömei mellett másféle kihívásra is vágynak. Káeurópában a többség persze (és sajnos) pusztán a megélhetésért dolgozik, és ezt teszik kockára, amikor gyereket vállalnak. Ismerjük az anyák és leendő anyák munkaerőpiaci helyzetét.
  Valahol olvastam a népességfogyás kapcsán, és nagyon egyetértek vele: nem az a cél, hogy a nemkívánt gyermekek megszülessenek, hanem az, hogy minél több _kívánt_ gyermek szülessen. Nem az a megoldás, hogy sápítozunk, mennyivel jobb volt a régi szép időkben, hanem az, hogy megteremtjük a gyermekvállalás feltételeit. Ösztönzéssel, nem tiltással és szankciókkal.”
 • 42. flexsnake 2009. szeptember 08. 16:22
  „34. ismerem, személyesen :)”
 • 41. lawyer 2009. szeptember 08. 15:50
  „Amúgy jót tesz egy társadalomnak ha ilyenek a nők ? Majd ha jönnek a hagyományos ázsiai sokgyermekes családokból a bevándorlók, és benépesítik Európát, mit fogunk mondani ? Van olyan ország, ahol az átlagéletkor 35 év körül van, és nem azért, mert korán halnak, hanem mert annyi a gyermek. Az önmegvalósító nők nyugati társadalma meg totál elöregszik.”
 • 40. Cat 2009. szeptember 08. 15:14
  „tulipant
  Valójában emberekről van szó, nem kifejezetten nemekről. Vannak emberek, akik úgy próbálnak sikerélményt szerezni, hogy másokat szólnak/járatnak/nyomnak le.
  Természetesen nők is művelik. Például, amikor az egyik anyuka nem pusztán dicsekszik a gyereke képességeivel, hanem hozzá is teszi műmosollyal: "Ugyeee a tiéd még nem szobatiszta? Nem kéne orvoshoz vinned?"
  Vagy amikor a munkatársad mintegy mellékesen megemlíti egy baklövésedet a főnöknek, majd közli, hogy ő bezzeg milyen jártas a témában... és még sorolhatnám.
  A nőkkel szembeni lekezelő magatartás ennek csak egy alkategóriája, de sokszor találkozni vele, mert lehet falkában is művelni.
  (Persze van, amikor csak ugratás, viccelődés, de ezt írás alapján nehéz megállapítani. És az ember nem mindenkitől tűri el az ugratást sem.)”
 • 39. IVY 2009. szeptember 08. 13:26
  „Kit akar megmenteni "szívós" soma?”
 • 38. KolompárRómeó 2009. szeptember 08. 11:42
  „35. hozzászólás bespin 2009.09.08. 09:42

  :D”
 • 37. bélás 2009. szeptember 08. 10:20
  „Nagyon szánalmas ez a nő. Azt hiszi hogy valami sexszimbólum?”
 • 36. zeitgeist 2009. szeptember 08. 10:14
  „dehogynem!! :)
  egyébként ezt a somát én ketrecben mutogatnám mint látványosságot”
 • 35. bespin 2009. szeptember 08. 09:42
  „33. Megkívántad? :-)”
 • 34. eva45 2009. szeptember 08. 09:33
  „24.....de Soma az hülye"
  Okoskodik mindig ez igaz de azt se lehet mondani hogy mindig hülyeségeket mond. Azért mert utálsz valakit az meg nem jelenti azt hogy néha ne adhatnál neki igazat . Nem hiszem hogy sokat olvastál volna tőle.”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3,5 milliót bukott az esti bulin - benyugtatózták

Leitatták, idegnyugtatót helyeztek egy férfi italába, majd elvették több mint 3,5 millió forintját. Tovább olvasom