Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 1°C Még több cikk.

Somogyi utca, Dugonics tér: éppen itt tartanak

Szeged – Megint megnéztük, hol és hogyan tart Dugonics tér és a Somogyi utca felújítása. Markolózás, lapátolás, hiányzó kobakok.
Somogyi utca, Dugonics tér: éppen itt tartanak. Fotó: Farkas Richárd (galéria)

Farkas Richárd kép- és videóriportjából az alábbi négy (téves) következtetéseket vonjuk le:
- (nemcsak) hőségben lapátolni borzalmas,
- a főnök mindig az árnyékban dolgozik,
- markolózni majdnem mindig jó,
- egy gyaloghídon átmenni nem mindig egyszerű.

Állapotjelzés a Dugonics térről és a Somogyi utcáról 2012. július 9-én

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Együgyű 2012. július 11. 18:07
  „,,Somogyi utca, Dugonics tér: éppen itt tartanak"
  Mindenről Botka tehet és a helyi MSZP, mert ők vannak többségben?
  Amúgy meg a büdös kommunisták, Gyurcsány, az elmúlt 8 év, 2o-év, az EU, és a világ a nemzetközi terroristák tehetnek! Persze meg az IMF!!!
  Mindenkinek én a vélemény szabadságot megadom a demokrácia jegyében! Bírálni senkit nem fogok!!!
  Aki nem érti, azt sajnálom! Félremagyarázni az írásomat szabad, mint mindent a kormány tagjainak és vakon követőiknek!
  OFF.”
 • 21. Belváros 2012. július 11. 11:51
  „A Boldogasszony sgt-on már harmadik alkalommal verik szét a pályatest betonját!

  Hihetetlen hogy normálisan nem tudnak betonozni! Mindent ellopnak!”
 • 20. sousse 2012. július 11. 10:57
  „Gyalázatosan néz ki a Marstéri piac környékén kévő járdák állapota,lásd a búszmegállónál lévő kenyeresbódétól a piacig az ember kitőria lábát.A piac felújítására több millió Ft-ot költöttek nem igaz, hogy a járdára nem telne! Honatyáink biztos nem járnak a piacra,hogy törne ki alábuk.”
 • 19. macs 2012. július 10. 20:49
  „Szerintem mindenki élvezze ki a felfordulást, mert ha jól tudom, nem lesz több uniós beruházás Szegeden. :-)”
 • 18. Bendegúz007 2012. július 10. 19:07
  „Örüljünk ezen felújításoknak,mert a város csak így tud előre haladni,először rombolni kell ahoz hogy építsünk.
  Én személy szerint örülök a tér felújításnak,remélem egyszer megérem a Széchenyi tér felújítását ,és annak vonulatát a rakpartig.”
 • 17. aquila0126 2012. július 10. 19:02
  „A Nagyáruház megmarad ?????? Na neeee!”
 • 16. NP1 2012. július 10. 18:26
  „lukrecia 2012.07.10. 12:01
  Időtlen idők óta tudjuk: aki ebben az országban minőségi munkát tud végezni az Te vagy, ....ja és régebben volt még valaki a Frakk...

  tzrtz 2012.07.10. 17:39
  "Ha amcsi elnök lennék,.." -szerencsénkre nem vagy az!”
 • 15. cikicakk55 2012. július 10. 17:59
  „Azért egy kicsit próbáljatok azokra a szerencsétlenekre is gondolni,akik 40 fokos húségben kénytelenek dolgozni.Meg nem fizetik őket az biztos.Ha meg hőgutát kapnak,vagy napszúrást,akkor meg megy a duma,hogy miért nem tanultak,akkor nem kellene ezt a melót csinálniuk.Ebgondolat-nak igaza van.A dolgosabb okosabb melós már rég külföldön van,ahol 5x ennyi bért és jobb munkalehetőséget kapnak.”
 • 14. tzrtz 2012. július 10. 17:39
  „Micsoda egy ocsmányság. Nyárra ismét tönkreteszik a majom vezetők a belvárost, hogy ne csak közlekedni ne lehessen, de rondán is nézzen ki az egész. Hihetetlen képességük van a romboláshoz azért. Ha amcsi elnök lennék, bevetném őket Afganisztánban, 2 nap múlva nem lennének hegyek, jönne békét kötni az al-Kaida. Amikorra meg majd jövő nyárra esetleg elkészül mindez (mert ugye senki nem képzeli, hogy ez még idén elkészül), akkorra Botkesz kitalál valami újabb eszeveszett agyrémet, hogy pl. állítsunk egy jó nagy szobrot a Belvárosi híd közepére, és legyen sétálóhíd inkább, úgyis ki akarja tiltani az autókat szerintem az univerzumból is, de Szegedről mindenképp (gondolom az óriás is biciklivel jár mindenhova). A képviselők meg asszisztálnak ehhez színektől, pártoktól függetlenül.

  Teljesen jogos a tápéi járda felvetése, vagy akármi más józan újításé. A Belvárost átszabják évente mostanában már, mindig rombolnak valamit a közlekedésen, mindig mindent rosszul csinálnak meg (lásd Guttenberg utca vagy Pisa villamosok) rengeteg pénzért, közben meg a külső városrészekben még földút van, nincs járda, valahol csatorna se, szeméthegyek mindenfelé, nem jár a busz se. De a Tisza Lajos körúton már díszkő van mindenütt, és külön villamossáv, tessék annak örülni. Meg a leendő zászlószobornak az Árpád téren. Remélem visszaszavazzák még őket vagy 10 alkalommal, hátha akkor az egész várost lerombolják és elosztogatják végre teljesen.”
 • 13. IVY 2012. július 10. 15:54
  „Nem tudja az érdekeinket képviselni. Gyenge kezű. Az asztalra kéne csapnia már végre! Egyébként nem csak Tápén van ez a probléma. Tényleg! A dugótér után mi lesz a következő köztér, amely rekonstrukcióra szorul majd? (már nem sok van Szegeden) Tudja vki?”
 • 12. Deadman 2012. július 10. 15:52
  „11. ts 2012.07.10. 14:23

  talán azért mert Szeged úgy néz ki, hogy a Zsidó temlom és környékéböl és a Belvárosból áll ?? A többi része meg le van SZ@rva nagy ívben ?? Mert jelenleg ez a helyzet..Tápé is Szeged mint Szöreg vagy Dorozsma..De a Fejlesztési pénzek 99 5 a a Belvárosra megy el és a Árkád és Környékére hogy minnél szebb legyena Zsinagóga környéke..talán ezért..”
 • 11. ts 2012. július 10. 14:23
  „Tápé járdáival kapcsolatban miért nem Tápé képviselőjét árasztjátok el E-mailekkel?”
 • 10. dBrown 2012. július 10. 13:03
  „4! Aszfaltos lesz az út, nem klinkeres, mint a Gutenberg.”
 • 9. lukrecia 2012. július 10. 12:01
  „"arról van szó, hogy a hasznavehető szakmunkások már rég külföldön boldogulnak, míg nekünk csak a selejtes maradt." részben igaz csak , mert azt elfelejted, hogy az alvállalkozó olyan "képzetlen munkaerővel "hajlandó csak munkát kivitelezni, akiket aprópénzért tud alkalmazni. Na és a végén őket is átlehet esetleg ejteni???
  Egyébként minden a szervezésen a munkairányításon múlik. Magyarországon a közép és felső vezetés szervezettségi szintje általában a nulla felé tendál. tehát amikor a melós ésszerűtlen utasításokat kap, sőt még munkakedve sincs a rabszolga bérek miatt, akkor láthatjuk ezt a kialakult képet.
  Egyébként látványos szétbontás az első fázisban, majd egy ellaposodott munkafázis mindig jellemző a nem top kivitelezőkre. Na és meleg is van az Ő javukra irandólag.
  Szervezés, a legnagyobb melegre és szabadtérire igazítva, , Na kit is minősít????”
 • 8. atomboy 2012. július 10. 11:41
  „4. nanemaaa
  "Számomra azonban sokkal elkeserítőbb - ha hinni lehet a pletykáknak - hogy az új burkolatokra mégis csak ráengedik majd a gépjármű forgalmat. "
  Nem pletyka, olvashato volt a delmagyaros kozgyulesi tudositasban is, hogy hetkoznap ra lehet majd menni autoval, hetvegen szerencsere nem. Sajnos eros az autos lobbi, mashol is ezt lehet tapasztalni.”
 • 7. NP1 2012. július 10. 11:29
  „Horthyszobor 2012.07.10. 09:39

  " Ezeket a munkákat meg lehetne hetek alatt csinálni. " - nem lehet hetek alatt megcsinálni.
  A szervezés és egyebek tényleg lehetnének jobbak, de vannak technológiai szükségszerűségek és persze anyagi vonzatok is. Szerinted egy éjszakai munkavégzésnek mekkora lenne a többletköltsége és az "anyázási faktora"?”
 • 6. Ebgondolat 2012. július 10. 11:28
  „Nos, a Lechner téren az Imre utcai kereszteződés közepétől a Madách utca széléig van felásva az úttest egyik oldala valamint az egy járda is három részre van szabdalva immár harmadik hete! Az első héten még dolgozgattak, csöveket fektette, de az azóta eltelt majdnem két hétben gyakorlatilag semmi nem történt, leszámítva, hogy néhány "GÁZVESZÉLY" feliratú szalagot is kihelyeztek. Nem tudom, de ha gázveszély lenne, nem hiszem, hogy hetekig pepecselnének vele. Egyszerűen arról van szó, hogy a hasznavehető szakmunkások már rég külföldön boldogulnak, míg nekünk csak a selejtes maradt. Ezt kiválóan példázza gyakorlatilag az összes kivitelezés munkatempója és minősége is!”
 • 5. klj-54 2012. július 10. 10:28
  „Rendesebb helyen (Szülővárosomban is!) a lakosság építette anno a járdát saját pénzén, nem hisztizett érte!
  No meg nem a délagyarba telefonált a nagyim mint az új betelepült tápaiak, hogy eldugult az árok, hanem kitakarította.
  Tegyetek már néha valamit magatokért sa sok sírás rívás helyett!

  Nem tudom milyen építész végzettsége van annak aki szerint ez a meló lassú?
  Szakértő ismerőseim szerint pont a megfelelő ütemben haladnak.
  Nekik hiszek nem a fanyalgóknak!”
 • 4. nanemaaa 2012. július 10. 10:12
  „Szerintem nagyon nagy meló ekkora léptékű felújítást egyszerre elvégezni. Nyilván komoly szervezést igényel, hiszen az új burkolat építések előtt felül kell vizsgálni a meglévő közműhálózatot és azt is fel kell újítani. Azt, hogy ez is miért pont a szabadtéri idejére lett időzítve, alighanem sohasem fogjuk megtudni. Számomra azonban sokkal elkeserítőbb - ha hinni lehet a pletykáknak - hogy az új burkolatokra mégis csak ráengedik majd a gépjármű forgalmat.
  3. IVY
  Akkor, ha Tápé is legalább akkora idegenforgalmat bonyolít majd, mint a belváros.
  Azért lássuk be, vannak még prioritások. És ez szerintem nem baj. Politikai lőzungok miatt nem lenne jó elveszíteni Szeged turisztikai értékeit.”
 • 3. IVY 2012. július 10. 10:00
  „Ez mind szép és jó. De! Mikor lesz végre normális járda Tápéééén??!!!!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyorsan romló árunak a hűtőszekrényben sem elég

Percek alatt megbuggyanhat a tojás, megsavanyodhat a túró vagy a friss tej a kánikulában a bolt és otthonunk között. Tovább olvasom