Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Sonkodi Rita tárlata

A Démász Rt. székházának aulájában (Szeged, Klauzál tér 9.) Vörös Gabriella megyei múzeumigazgató nyitja meg ma 18 órakor Sonkodi Rita kiállítását. A tanárképző főiskolán, majd a Magyar Képzőművészeti Egyetemen diplomázott szegedi festőművész negyven új alkotását mutatja be.
– Az elmúlt két évben én sem változtam, így alapvetően a képeim sem. Ezúttal a korábbiaknál valamivel nagyobb méretű festményekkel jelentkezem. Szinte maguktól festődnek a képeim, mintha én csak közvetítő lennék, sokszor magam is meglepődöm a végeredményen – mondja az alkotó, aki a JGYTFK tanítóképző intézetében vizuális nevelést tanít, és fontosnak tartja, hogy a képzőművészet klasszikus értékeit hallgatóival is megismertesse.

Sonkodi Rita korábban bibliai témájú munkáival aratott szép sikereket. 2001-ben az ajnácskői templomban felavatott nagy szárnyasoltárképe, 2002 nyarán pedig a brassói Szent Kereszt-templom főhajójában felállított tizennégy stációképe vívta ki a szakma és a közönség elismerését. A május 26-áig látható mostani tárlatán különös, rejtélyes nőalakjai időtlen szépséget és harmóniát sugároznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező az akadálymentesítés

A hatósághoz fordultak a mozgáskorlátozottak, mert két éve nem akadálymentesítették a Nagyáruház… Tovább olvasom