Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Sör, tea, hepehupa

A gólyákat ünnepelte két napon át a radioe.hu – a szegedi internetes rádió a hét végén. A Kálvária sugárúton találkoztunk lelkes lemezlovassal, szomorú zenészekkel és ausztrál lányokkal.
Fotó: Gyenes Kálmán
Kétnapos fesztivállal üdvözölte az egyetem gólyáit a fiatal szegedi internetes rádió, a radioe.hu. A – merészen – részben szabad térre szervezett gólyafeszten DJ-k és amatőr együttesek szórakoztatták estétől hajnalig a vendégeket pénteken és szombaton.

A buliról előre csak annyit tudtunk, hogy a tíz lemezlovas és hét zenekar nem csupán gólyáknak muzsikál egy használaton kívüli épületben a Kálvária sugárúton. Ez utóbbi információra és egy régi Prodigy-klipre hagyatkozva építettük előfeltevésünket: vad mulatozás, falak szétverése.
De nem így lett: lelkes szervezőket, komoly-laza zenészeket és vidám közönséget találtunk. Röviden: barátságos bulit. Barátiak voltak az árak is, a háromszáz forintos belépőhöz chips és sör is járt.

A téglával kirakott hepehupás belső udvaron körülbelül hetvenen hallgatják a színpadon muzsikáló Friday's Dustot. Köztük két ausztrál lány, Amanda és Daniella. Amanda nyolc hónapja jött Szegedre, hogy megtanuljon magyarul. Állítja: nagyon nehéz nyelv a miénk, mégis tud már annyit, hogy magyarul beszélgetünk. Szegedet igazi egyetemi városnak tartja, és nagyon szereti. Januárig marad nálunk, otthon állatorvosnak tanul majd. Nővére, Daniella csupán látogatóban van Magyarországon, a városról udvariasan megjegyezi: gyönyörű.

Egy padon ülve a szomorú zenészek együttesét figyeljük. A Friday's Dust számaira néhányan szolidan pogóznak, mások sörrel támogatják az együttest.

Szétnézünk a többi helyszínen is, az egyik teremben magányos DJ szerel, ő csak tíz után kezd. Addig azonban szívesen beszélget velünk. Elárulja, hogy hat éve lemezlovas, azóta ez az élete. Szerinte a ritmusérzék a legfontosabb, de a zenei előképzettség sem árt. Dj Tones, alias Sebők Antal basszusokról, ellipszis tűkről, bakelitekről, euro és holland trance-ről is magyaráz. A gólyafeszten lelkesedésből játszik. Ahogy fogalmaz, számára az a legnagyobb boldogság, ha a közönség vevő arra, amit csinál.

Az épületben bolyongva ismeretlen fiatalokkal találkozunk. Nagyot köszönnek, s ez tovább erősíti az érzést: házibuliban járunk. Találunk még egy termet, később itt is DJ zenél majd, és foteleket, ahol hajnalban a szervezők ígérete szerint egy bögre teával a kezükben rekreálódhatnak a vendégek.

Az udvaron már a Real Lies zenél, állításuk szerint nagyközönség előtt először. Ha ez igaz, akkor színvonalas premiert látunk. A rockdallamokra néhányan táncolnak, mások indiánszökdelésben haladnak végig az udvaron.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évadnyitó közgyűlés: végtelen vita

Hamar elszállt tegnap a szegedi évadnyitó városi közgyűlésen az ünnepi hangulat, mert a… Tovább olvasom