Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Sorozatrablás: nincs gyanúsított

Az ügyészség megszüntette az eljárást a szegedi, Szilléri sugárúti bolt kirablása miatt letartóztatott Szabó Attila ellen, így már senkit sem gyanúsítanak a tavaly decemberi sorozatrablással.
– Ügyfelemmel még nem beszéltem arról, hogy akar-e kártérítési igénnyel fellépni az állammal szemben. Telefonon nem tudtam elérni, valószínűleg szabadságon van – nyilatkozta lapunknak Krajkó Zoltán ügyvéd, Szabó Attila kirendelt védője, miután kézhez vette az ügyészség megszüntető határozatát. Krajkó hangsúlyozta, már kezdetektől tiltakoztak a gyanúsítás ellen, de hiába érveltek.

Tavaly decemberben, a két ünnep között, mint azt megírtuk, három nap leforgása alatt három élelmiszerboltot raboltak ki Szegeden. A tettes pisztollyal kényszerítette az eladókat a bevétel átadására. A Kereszttöltés utcai, a Debreceni utcai és a Szilléri sugárúti üzletből 240 ezer forintot zsákmányolt a rabló. Az egybehangzó személyleírások és a rablások végrehajtásának hasonlósága alapján a rendőrség azt feltételezte, hogy a boltokat ugyanaz a tettes támadta meg. Az utolsó üzlet kirablása után néhány nappal a Szilléri sugárúti bolt alkalmazottja az utcán felismerte támadóját.

A rendőrség még aznap felkutatta, és munkahelyén elfogta Szabó Attilát, a bíróság pedig letartóztatta a férfit. A másik két üzlet alkalmazottja azonban nem ismerte fel benne a rablót. Nem is gyanúsították a Kereszttöltés és a Debreceni utcai élelmiszerbolt kirablásával. Az ártatlanságát végig hangsúlyozó, erről lapunknak is nyilatkozó Szabó Attilát pár nap múlva szabadlábra helyezték.
A rendőrség jelenleg senkit nem gyanúsít a tavaly decemberi sorozatrablással.

A rendőrségnek nincsenek új információi a rablások esetleges tetteseiről. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője által a nyomravezetőnek felajánlott 500 ezer forintos díjat a rendőrség nem vonta vissza. Továbbra is várják azok jelentkezését, akik információval tudnak szolgálni a rablások körülményeiről – tájékoztatta lapunkat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Tuczakov Szilvána.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busszal mennek tüntetni Budapestre

Nem zsarolni akart a nyomdaigazgató, hanem garanciát kapni: nem lesz több sztrájk. Némi huzavona… Tovább olvasom