Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Speciális takarókat kapott a koraszülöttosztály

A koraszülöttek fejlődését segítő speciális eszközöket adományozott a Korábban Érkeztem Alapítvány a szegedi gyermekklinikának.
Az alapítvány a Richter Gedeon Nyrt.-től kapott 4 millió forintos felajánlásból vásárolt speciális textíliákat a perinatális intenzív centrum (PIC) számára. Ezeket csütörtök délután adták át az intézménynek. Az itt dolgozó szakemberek februárban a speciális Fine képzésen sajátítottak el olyan módszereket, amellyel a koraszülött babák hatékonyabb fejlődését segíthetik. Mostantól a módszer angol alapítójának, Inga Warrennek termékeit is használhatják az osztályon. Így például olyan antibakteriális inkubátor takarókat, amelyek zaj- és fényszűrő tulajdonságokkal bírnak. Érkeztek speciális fészkek, kilinkai használatra és olyan plédek is amelyekből fészek hajtogatható. Bereczki Csaba a gyermekklinika vezetője elmondta rövidesen új épületbe költözik a koraszülött intenzív osztály, ezek az eszközök pedig javítják a kicsik és szüleik komfortérzetét. Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója kiemelte már több éve támogatják az alapítványt, tudják hogy mindent fillért a lehető legjobban használnak fel.

A koraszülöttek fejlődését segítő speciális eszközöket adományozott a Korábban Érkeztem Alapítvány a szegedi gyermekklinikának.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerektáboroztatást támogatnak

Átvállalja ötven gyermek táboroztatási költségének felét Szegeden a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Tovább olvasom