Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Sport poha-RAK

Szeged - A gyerekek átélik az alkotás örömét, miközben megadott sorrendben pakolják a poharakat, építik a piramisokat. A Speed Stacks gyakorolható testnevelésórán sor- és váltóversenyek közben, játékos, utánzó helyváltoztatásokkal, különböző testhelyzetekben.
– Húsz éve élünk Dél-Afrikában, Fokvárosban, ott ismertük meg a programot. Célunk, hogy minél több magyarországi intézményben bemutassuk– hallottuk Kovács Gábortól, aki feleségével, Héri Mártival és gyermekeikkel, Zsófival, Dórival és Danival Speed Stacks, magyarul Sport poha-RAK bemutatót tartott a napokban a szegedi Dózsa György Általános Iskolában. Színes poharakból építettek és bontottak le piramisokat – pillanatok alatt.

A tevékenység javítja a szem-kéz koordinációját, fokozza a szellemi és fizikai edzettséget, serkenti az agyműködést. A bemutatón az iskolások is kipróbálhatták a játékot: a többiek hangosan számoltak, miközben társuk a számolás ritmusára pakolta a poharakat. A tanárnőktől a szorzótáblát kérdezte ki közben Márti, egy kislány pedig a hónapokat sorolta fel ritmusra januártól decemberig, majd fordítva. A nap folyamán pedagógusok és óvónők is megismerkedhettek a programmal. A manipulációs finommozgások gyakorlásával ugyanis segíthetik az íráskészség elsajátítását. A gyerekek átélik az alkotás örömét, miközben megadott sorrendben pakolják a poharakat, építik a piramisokat. A Speed Stacks gyakorolható testnevelésórán sor- és váltóversenyek közben, játékos, utánzó helyváltoztatásokkal, különböző testhelyzetekben. A matematikaórát is feldobhatják vele, de szinte bármelyik tanórába beépíthető – akár pihentető, kikapcsoló feladatként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

600 gyermek táborozik Balatonkenesén

Szeged - A Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata (NGSZ) idén is megszervezi a… Tovább olvasom