Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Sportolókra vadásznak a betörők

Szeged - Ismét megloptak egy szegedi vízilabdást. Ezúttal Ágner Zoltán lakását túrták fel a betörők pénz és értékek után kutatva. Egy hónapon belül ő a harmadik szegedi sportoló, akinek otthonát feldúlták.
A háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás után szerda este újabb szegedi vízilabdást „látogattak meg" a betörők. Ágner Zoltán (31) és családja lakását feltúrták.

– Szerda este 7 óra tájban mentünk el bevásárolni, és 9 órakor érkeztünk haza – elevenítette fel a történteket a Szeged Beton VE szélső átlövője. – A feleségem, Kováts Nóra (a Pécs és a Szeged egykori kosarasa – a szerk.) előresietett, majd kétségbeesve jött vissza, és azt mondta: teljesen feldúlták az otthonunkat, betörtek hozzánk. Azonnal értesítettük a rendőrséget.

Ágner Zoltán még elmondta: feleségének már az is gyanús volt, hogy egyre volt zárva az ajtó, holott emlékezett, hogy ő kétszer fordította rá a kulcsot. A lakásban borzalmas állapotok uralkodtak (csak a gyerekszobát nem túrták fel): a szekrények felforgatva, a fiókok kihúzgálva, a ruhák széjjelszórva. A betörők valószínűleg pénzt és ékszert rejtő titkos rekeszek, ruhák közé eldugott boríték után kutattak – hiába. Mégsem távoztak üres kézzel, magukkal vitték a fényképezőgépet, a kamerát és a laptopot. Zoltán szerint utóbbi kettő már olyan koros, hogy csakis számukra képvisel értéket. A videokamera kazettáján a londoni kirándulásról, esküvőjükről, valamint tavaly november 29-én született fiukról, Bendegúzról készült felvételek találhatók.

Ágner Zoltán kisfiával, Bendegúzzal. Tegnap délutánra kissé már megnyugodott a család. Fotó: Schmidt Andrea
Ágner Zoltán kisfiával, Bendegúzzal. Tegnap délutánra kissé már megnyugodott a család.
Fotó: Schmidt Andrea

– Nóra nagyon kiborult, nem is aludt otthon – a fiunkkal apósoméknál töltötte az éjszakát –, és mindenáron el akar költözni, nem érzi magát biztonságban. Teljesen megértem, nagyon nehezen nyugszik meg, még csütörtökön is sírva fakadt, ha szóba kerültek a történtek. Én is nehezen dolgoztam fel az esetet, bár hangsúlyozom: nem az anyagi veszteség nagy, hanem a számunkra érzelmileg fontos, pótolhatatlan felvételeket sajnáljuk.

Az ablak és a zár sértetlen volt, ezért is gondolják Ágnerék, hogy a betörők kulccsal jutottak be. Földszinti lakásukon a zárat tegnap reggel kicserélték. Arra a felvetésre, hogy az utóbbi időben több sportolóhoz betörtek, Ágner Zoltán a következőket mondta:

– Tény, hogy gyanúsan sűrűn következünk egymás után. Vagy ránk vadásznak, és specializálódtak, vagy nagyon nagy véletlenről van szó.

Nyomoznak

Egy hónapon belül ez a harmadik, sportolók kárára elkövetett bűntény: a Pick Szeged szerb kézilabdása, Petar Nenadics nyitotta a sort december 19-én, Molnár Tamáshoz január 16-án törtek be, Ágner Zoltánhoz négy nappal később, 20-án, korábban pedig legalább két alkalommal „meglátogatták" a Szeged Beton öltözőjét. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: még mindegyik ügyben nyomoznak. Arra a kérdésre, lehet-e összefüggés az esetek között, azt válaszolta: ezt is vizsgálják kollégái, és amint lehet, tájékoztatják az eredményről a közvéleményt.

Olvasóink írták

 • 13. egyszerűvállalkozó 2010. január 23. 07:25
  „Riasztót minden lakásba!”
 • 12. Amati 2010. január 23. 06:37
  „na tőled aztán maci nem is vártunk mást.”
 • 11. maci52 2010. január 23. 06:11
  „Csak oda törnek be ahol millás jövedelem van,egy sportoló dob két gólt,már össze is jön a dolog,ingyen telefon,Porschehungáeiás ingyen n AUDI,frankó lakás Lacitól.
  Más akkor lkátja Londont amikor a TV vetíti.”
 • 10. flexsnake 2010. január 23. 05:34
  „Kulccsal jutottak be? Éppen volt náluk egy olyan kulcs.... én meg mindent elhiszek. Valaki tudta hova megy.
  Meg is tudom érteni a hölgyet ha el akar költözni, de az nem megoldás. Az elkövető(ket) jól meg kell ruházni.”
 • 9. kiokushyn 2010. január 22. 19:37
  „Áramot az ajtókba!!”
 • 8. CID 2010. január 22. 19:29
  „5. akkor neked sosem lesz :)”
 • 7. SP 2010. január 22. 18:27
  „2. hozzászólás Hmmm... 2010.01.22. 12:19
  Szerintem is.”
 • 6. azigazitrebitsch 2010. január 22. 18:08
  „Amíg odavagy bevásárolni,addig majd a fegyvered lövöldöz magától :-((”
 • 5. Johnson 2010. január 22. 17:36
  „Teljes mértékű szabad fegyveriselési engedélyt minden büntetlen előéletű magyar állampolgárnak, hogy megvédje magát, és a vagyontárgyait a bűnözőktől..”
 • 4. azigazitrebitsch 2010. január 22. 15:06
  „Talán az öltözők környékén kell(ene) alaposan szétnézni.Valaki ott juthat hozzá a kulcsokhoz,s gyorsan másolja.”
 • 3. norbikaa 2010. január 22. 14:28
  „Kedves Zoli!
  Hozzánk is szerdán törtek be, 8-kor. Mi tetten értük, de megszökött. Teljesen hasonló az ügy.
  a címem: norbikaa@gmail.com”
 • 2. Hmmm... 2010. január 22. 12:19
  „Valoszinuleg szuk korben kell keresni a "turkalokat".”
 • 1. Yucca 2010. január 22. 09:40
  „Én egyszer éltem meg a fölforgatott lakás, kihúzgált fiókok, szétdobált fehérneműk "élményét", - nem kívánom senkinek! Remélem hamar elkapják a tetteseket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsóri Zsolt megmártózott a jéghideg Tiszában - videóval!

Szikrázó napsütés mellett süvítő szél és körülbelül mínusz 5 Celsius-fokos hőmérséklet – lássuk be, nem éppen strandolós idő. Zsóri Zsolt pénteken nem így gondolta. Tovább olvasom