Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Súgógéptekeréstől az RTL Klub híradójáig

Szeged - A szegedi Városi Televízió hírolvasójaként kezdte pályafutását Szabados Ágnes, aki az RTL Klub hétvégi híradójának új műsorvezetője. Súgógéptekeréstől jutott el odáig, hogy gyerekkori álma megvalósulhatott – és még mindig csak 25 éves.
Ismerős arc tűnt fel egy héttel ezelőtt az RTL Klub hétvégi híradójában. Szabados Ágnes lett D. Tóth András párja a hírolvasásban, miután szombaton és vasárnap egyórásra bővült a műsor. A 25 éves tévés Szegeden híradózott először: a Városi Televíziótól ment el Budapestre, a SportKlub csatornájához. Itt végezte az egyetemet is, így bár kiskunhalasi, ezer szállal kötődik a napfény városához is.

– Súgógéptekeréssel kezdtem a televíziózást, ami már akkor megtetszett – mesélt Ágnes a szegedi kezdetekről. – Aztán a Városi Televíziónál történt átalakulások miatt hirtelen női hírolvasó nélkül maradt a csapat, így engem is kipróbáltak ebben a szerepben. Mivel jól sikerült, huszonkét évesen elindultam ezen az úton, amit a fővárosban folytattam.

Ágnes bevallotta: tizenhét éves kora óta vágya volt, hogy az RTL Klub híradójának díszletében ülve dolgozhasson. – Amikor kiderült, hogy kipróbálhatom magam, már az is nagy megdöbbenés volt – mesélte.

– Nem reméltem sokat a meghallgatástól, azt hittem, még idősödnöm kell a híradózáshoz.

Végül azonban kiderült: nem csak azt a pár percet töltötte a híradó stúdiójában. Egy héttel ezelőtt debütált az RTL Klub új, hétvégi hírolvasójaként.

Szabados Ágnest hétvégén láthatjuk a képernyőn. Fotó: RTL Klub
Szabados Ágnest hétvégén láthatjuk a képernyőn. Fotó: RTL Klub

– Eddig én is egyedül mondtam a híreket, és András is. De nagyon jól tudtunk együtt dolgozni. Nem is izgultam az első adás előtt, annyira megnyugtató volt a jelenléte. Biztos vagyok benne, hogy hosszú távon jó és összeszokott páros leszünk.

Ágnes azt mondja, barátoktól, ismerősöktől pozitív visszajelzéseket kapott debütálásáról. – Persze ők mi mást is mondanának – tette hozzá. Éppen ezért megnyugtatja, hogy a kollégái is hasonlóan nyilatkoztak. – A kommenteket pedig nem olvasom, mert semmi értelme – tette hozzá.

A fiatal híradós nem fél attól, hogy új munkájának köszönhetően nyilvánossá válik az élete. – A mostani érdeklődés valószínűleg gyorsan lecseng majd, a híradósok pedig nem bulvárszereplők. Meg egyébként is: semmi érdekes nincs az életemben – nevetett.

Ágnesnek mostantól kevés szabadideje lesz: hétvégenként hírolvasóként, hétköznapokon a híradó riportereként dolgozik. – Hasznos, hogy belefolyok a mindennapi munkába, hiszen akkor lehet jól vezetni a műsort, ha mindennel tisztában vagyok – mondta. Éppen ezért nem valószínű, hogy a közeljövőben Szegedre látogat, annak ellenére sem, hogy sok barátja van itt. – Még a szüleimet sem tudtam meglátogatni, így mindenképpen előbb Halasra megyek. De utána az első utam Szegedre visz majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bor és a hal vezeti a népszerűségi listát Szegeden

Egy gombostűt sem lehet leejteni a XX. Szegedi Borfesztiválon: kora délutántól hajnalig folyamatosan hömpölyög a tömeg a Széchenyi téren. Tovább olvasom