Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Suhanó fények a szegedi estében: díszkivilágítást kaptak a villamosok

Suhanó fények a szegedi estében: díszkivilágítást kaptak a villamosokA fényvillamosok a hajnali és az esti órákban teszik különlegessé az utazást. Fotó: Karnok Csaba
Szeged - Egy PESA és egy Tatra villamos is díszkivilágítást kapott, így a hajnali és a délutáni órákban a 2-es, 3-as és 4-es vonalon is utazhatunk fényvillamossal.
A LED-szalagokkal dekorált járművek különleges látványt nyújtanak: van, akit ufóra emlékeztet így az áramvonalas PESA, ha szemből érkezik.

Majó-Petri Zoltán, az SZKT ügyvezető igazgatója elmondta, hosszú folyamat előzte meg, míg a városi fényekkel egy időben, egyfajta mozgó díszkivilágításként elindíthatták a fényvillamosokat, a járművek külsején végzett elektromos átalakításhoz ugyanis engedélyekre volt szükség. Tavasz óta zajlottak az egyeztetések, a munkákkal két hete végeztek. A látványt az SZKT főmérnöksége tervezte, amelynek egységben kellett lennie a város díszkivilágításának hangulatával.

– A LED-szalagok energiaellátásához speciális transzformátort kellett venni. A fogyasztás azonban elenyésző: pár száz forint naponta – mondta Majó-Petri Zoltán. Hozzátette: most már csak LED-szalag kérdése, hogy a dekorációt továbbfejlesszék: a következő években elképzelhető, hogy az ajtókat, ablakokat is világító csíkkal emelik ki.

– Jövőre már lesz egy fénytrolink is – árulta el az ügyvezető igazgató. Addig sem maradunk azonban ünnepi járat nélkül: az évek óta kedvelt régi, piros Mikulás-troli, amelyet belülről dekorálnak ünnepi hangulatúvá, december 6-án áll forgalomba az 5-ös vonalon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Család, ahová születni kell

Család, ahová születni kell
Az ország egyik legrégebbi cirkuszi dinasztiája a több mint kétszáz éves Donnert család. A társulat kemény magját a rokoni szálakon kívül a vándorlás nehézségei is összekovácsolták. Tovább olvasom