Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Sükösdi lesz a szegedi?

Információnk szerint a sükösdi Házi Pirospaprika Kft. tulajdonába került a Szegedi Fűszerpaprika Rt. Az új tulajdonos tegnap a városban tárgyalt.
A konkurencia megvette a Szegedi Fűszerpaprika Rt.-t – tudtuk meg a céghez közelálló forrásból. Információnk szerint a felvásárló a sükösdi Házi Pirospaprika Kft. A hazai piacon a két cég a legnagyobb forgalmú Kalocsai Fűszerpaprika Rt. mögött a második-harmadik helyen áll. A sükösdiek magukat a szegediek elé helyezték. Ezen a továbbiakban nem lesz vita, hiszen a nagy múltú szegedi paprika ezentúl a Németh József tulajdonában álló céget erősíti, mely paprikaőrleményeiről, fűszerkeverékeiről és ételízesítőiről ismert.

Megkeresésünkre tegnap a Bács-Kiskun megyei cég Szegeden tárgyaló vezetője és a Szegedi Fűszerpaprika Rt.-t vezérigazgatója, Bartos András annyit közölt: várhatóan ma közleményt adnak ki.

A Szegedi Paprika Rt.-ben meglévő százszázalékos tulajdoni hányadát a Pick Szeged Rt. még 2004 novemberében értékesítette. A vevő akkor az a vagyonkezeléssel foglalkozó Forrás Rt. volt, amelynek többségi tulajdonosa a Leisztinger Tamás irányította Arago Holding Rt. A Forrás Rt. most továbbadta a Szegedi Paprikát. A mostani vásárló szintén belekeveredett a két évvel ezelőtti paprikabotrányba, hatósági eljárást folyt nemcsak a Szegedi Fűszerpaprika Rt., hanem a sükösdi cég ellen is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmánybíró lett Paczolay Péter

Balogh Elemér jogtörténész után a Szegedi Tudományegyetem újabb oktatója lett tegnap az… Tovább olvasom