Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Sükösdieké a szegedi paprika

Keddi értesülésünket tegnap közleményben erősítette meg a sükösdi Házi Piros Paprika Kft., mely többségi részesedést szerzett a Szegedi Paprika Fűszer- és Konzervgyártó Részvénytársaságban. Az új tulajdonos azt ígérte: dolgozókat nem bocsátanak el.
A Forrás Vagyonkezelési és Befektetési Rt. értékesítette a Szegedi Paprika Fűszer- és Konzervgyártó Rt.-ben meglévő valamennyi, 66,67 százalékos részesedését – közölte a Forrás Rt. a Magyar Tőkepiacban szerdán. A Forrás tájékoztatása szerint az ügylet értéke a társaság saját tőkéjének 2,52 százalékát teszi ki.

A vevő – mint azt tegnapi számunkban megírtuk – a sükösdi Házi Piros Paprika Kft.

A Forrás 2004 novemberében vásárolta meg az 1,2 milliárd forint jegyzett tőkéjű Szegedi Paprika Rt. részvényeinek 100 százalékát a Pick Szeged Rt.-től, majd 2005 áprilisában eladott egy 33,33 százalékos részvénycsomagot a Cashline Értékpapír Rt.-nek.

A most többségi tulajdont szerzett sükösdi cég 1990-ben alakult, fő profilja a paprikatermelés, feldolgozás és értékesítés. A kft. tíz éve érdekelt a szegedi térség paprika feldolgozásában: Üllésen már van telephelye szárítóval és feldolgozó vonallal. Németh József, a Házi Piros Paprika Kft. tulajdonosa és Bartos András, a Szegedi Paprika Fűszer- és Konzervgyártó Zrt. vezérigazgatója közleményében tudatta: közös céljuk a térség termelését a jövőben is fenntartani. A jól ismert szegedi márkanevű termékeket továbbra is forgalmazzák. A paprika ágazatban jelenleg meglévő recessziót – a két cég közötti hatékony termelésszervezéssel – vissza akarják fordítani. Üzleti érdekeik fenntartása mellett, ésszerű termeléskorlátozással a paprikaexport jövedelmezőségét szeretnék visszaállítani. Megállapították: a paprikabotrány óta összességében a paprikaexport gazdaságtalan.

Céljuk: a két cég közötti kooperációs termelési lehetőségek kihasználásával mindkét társaságban jövedelmező gazdálkodást folytassanak és a négyszáz foglalkoztatott megélhetését emelkedő életszínvonal mellett a jövőben is biztosítsák. Első lépésként a nyers fűszerpaprika termelésre február 20-ától megkezdik az üllési telephelyen a szerződéskötést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi Domusból nem lesz Tesco

Információink szerint nem tervezi kibérelni sem a szegedi, sem a szentesi Domus Áruházat a… Tovább olvasom