Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Sült libacombról álmodnak

A szegediek tegnap valósággal megrohanták a baromfiboltokat. Hiányolták a kacsát és a libát.
Fotó: Schmidt Andrea
– A ballagás miatt ugrott meg a kereslet – állította Sztankovics Éva üzletvezető. A szentmihályi feldolgozóüzem Mars téri boltjában a szállítási tilalom néhány napja alatt sem volt áruhiány – kivéve a vízi szárnyasokat.

– Mindenkinek ez kellene, pont most! Kacsa meg liba! – dohog a régi csarnokban Bozóki Péter. A Csőrike nevű bolt tulajdonosa vásárhelyi, halasi, békéscsabai és bajai feldolgozóktól szerzi be az árut. De vízi szárnyasokhoz nem jut hozzá mostanában. – Dehogy emelem meg az árát, csak látnék már újra kacsát, libát! Adnám én ugyanannyiért, mint régen – fogadkozik Bozóki úr. Miért nem hoz árut más megyékből? Azt mondja, nem hagyja el a megszokott feldolgozókat, nem bízik meg „idegenekben".

Egyik vevője tudni véli, hogy legföljebb csak álmodhatunk sült libacombról meg kacsacsemegéről – legalább októberig. Menjen a Vásárhelyi utcai Szárnyas Bázis nevezetű boltba, ott vásárolhat fagyasztott kacsát, liba farhátat – javaslom neki. – Háj kell! – fogalmaz tömören és int: Bye...

Átmegyünk a Mars tér legrégebbi tejesasszonyáról, Irén néniről elnevezett új csarnokba – egyetlenegy baromfiboltot sem találunk. – Terelődik a forgalom felénk – mutat önmagára a Tanyasi Hús elnevezésű vadonatúj üzletben a disznócombot „mángorló" eladó. A húspuhító szerkezeten gyöngéd mozdulattal engedi át a szeleteket. A köpenyére tűzött névjegyről megtudjuk: ő Alfonz (Franci) – így, zárójelesen – és üzletvezető. Immár második napja, amióta az Irén csarnokban kinyitottak. – Nem kívánok én rosszat a kollégáknak, senki sem tehet a történtekről, de a népek a marha és a sertés felé fordulnak, ez érezhető.

Árat mi akkor sem emelünk – bizonygatja Kormányos Alfonz, aki bevallja: azt szereti, ha Francinak szólítják. – A magácskáét is megpuhíthatom? – fordul a következő vásárlóhoz; tényleg nagy itt a
forgalom.

Akárcsak a baromfiboltokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prometheus-érmet kapott Molnár Miklós

Prometheus-éremmel tüntették ki Molnár Miklóst (képünkön), a szegedi egyetem nyugalmazott docensét… Tovább olvasom