Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Súlyos betegen versenyzett Simon Boglárka

Szeged - Súlyos betegen állt a Társulat színpadára a szegedi egyetemista, Simon Boglárka szombaton. A zsűri nem hagyta versenyezni, a lány mégis továbbjutott. Lapunknak azt mondta: meghatotta a döntnökök és a társai viselkedése.
Valódi dráma zajlott szombat este a Társulat című szereposztó műsor díszletei között élő adásban a Magyar Televízióban. Simon Boglárka, a szegedi egyetemista, akiről lapunkban már többször írtunk, egyszerűen nem tudott énekelni. A kémia szakos lány utolsó előttiként lépett színpadra, a Miss Saigon című musicalből adott volna elő egy dalt, de csak suttogni tudott. Szulák Andrea, a zsűri tagja néhány másodperc után leállította a produkciót azzal, hogy Boglárkának vírusos gégegyulladása van, ezért még beszélnie sem lenne szabad, különben azt kockáztatja, hogy soha többé nem tud énekelni.

Boglárka az utolsó pillanatig bízott benne, hogy tud majd énekelni. Fotó: Blikk

Hogy ennek ellenére mégis színpadra állt, a zsűri többi tagját is meghatotta. Szikora János rendező úgy fogalmazott: ha Szulák Andrea nem lép közbe, Bogi beszélt volna, ha elmegy a hangja, mutogatott volna, de biztosan nem adja fel. Alföldi Róbert színész-rendező gratulált a lánynak, és elismerte: ő maga nem állt volna ki. A zsűri ezek után arra kérte a nézőket: SMS-eikkel tartsák versenyben Boglárkát. A lány továbbjutott, a legjobb tizenhat között versenyezhet azért, hogy az István, a király jubileumi előadás-sorozatának szereplője lehessen. Ha meggyógyul.

Kristóf István kiesett

Nem jutott tovább Kristóf István, a Társulat másik szegedi kötődésű versenyzője. István gyulai, de ő is az SZTE hallgatója. Szulák Andrea ugyan megdicsérte szép hangszínét, de Alföldi Róbert nem kímélte a fiatalembert. Ha maga sem hiszi el, hogy képes elénekelni a dalt, akkor én sem hiszem el – fogalmazott a rendező.

Boglárkát mi sem kényszerítettük beszédre, e-mailben válaszolt kérdéseinkre.

– Nagyon nehezen gyógyuló, vírusos, heveny gégegyulladásom van. Volt már ilyen, csak sokkal enyhébb lefolyású, és nem ennyire drasztikus. Csütörtökön kezdtem érezni, hogy kicsit kapar a torkom, de arra nem gondoltam, hogy ez lesz a vége. Pénteken már kezdtem berekedni, de bíztam a gyógyszerekben és a csodában – mesélte a versenyző, aki az utolsó percig reménykedett benne, hogy mégis tud majd énekelni.

– Amikor kinyitottam a színpadon a számat, és nem jött ki hang, azt az érzést nem kívánom senkinek – mondta.

Boglárka nem tudja, mikor dalolhat újra, de amíg a beszédhangja nem jön rendbe, addig az énekhangját szigorúan tilos kipróbálnia. Egyelőre beszélnie és suttognia sem szabad.

– Nagyon szeretném ezt a dalt a következő döntőn elénekelni, mert úgy érzem, tartozom ezzel a zsűrinek, a közönségnek, a társaimnak és persze magamnak is. Nagyon meghatott a zsűri és a társaim viselkedése, köszönöm mindenkinek – fogalmazott.

Olvasóink írták

  • 1. Nagy Endre Dániel 2008. augusztus 01. 19:22
    „Szeretném, ha Bogi meggyógyulna, hiszen nagyon jól tudja játszani Gizellát István a királyban. Ő a második legjobb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aradi József, Szeged egyetlen óvó bácsija

Szeged - Gólt rúghatnak neki, megverhetik Monopolyban, kérdezhetik a robotokról – Szeged egyetlen óvó bácsija, Aradi József állja a sarat. Tovább olvasom