Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Superbrands 2011-díjas a szabadtéri

Szeged - Szuperbrands 2011-díjat kapott a 80 éves Szegedi Szabadtéri Játékok, melynek menedzsmentje tegnap időkapszulát helyezett el a Dóm téri színpad alatt az ünnepi szezonban fellépő művészek üzeneteivel.
Az alapításának 80 éves jubileumát ünneplő Szegedi Szabadtéri Játékok menedzsmentje időkapszulát helyezett el tegnap a Dóm téri színpad alatt. Az öltözőkhöz vezető folyosók előterében, Tari Jánosnak, a fesztivál egykori igazgatójának és Hont Ferencnek, a játékok egyik szellemi atyjának emléktáblája mellett alakították ki a falban az a fülkét, amely Székó Gábor szegedi szobrászművész üvegplasztikáját befogadta.

A „kapszulába" zárt DVD-n az idei első két produkció, Az ember tragédiája és A víg özvegy főszereplőinek jövőnek szánt üzeneteit is elhelyezték, melyeket a szabadtéri honlapján is megtalálhat majd a közönség.

Bátyai Edina elmondta: az időkapszula különlegessége, hogy akár évente frissíthető, és ha szükséges, más adathordozóra is átmenthetők az üzenetek és a produkciókról készült felvételek. A fesztiváligazgató azt is bejelentette: hétfőn vette át a Szegedi Szabadtéri Játékoknak odaítélt Szuperbrands 2011-díjat. Az elismerésről már hetedik alkalommal döntött ebben az évben a 17 tagú, neves, független kommunikációs szakemberekből álló zsűri. Bátyai úgy fogalmazott: ez a díj annak a tudatos és tudományos alapossággal végzett kommunikációs brand- vagy – ismertebb magyar kifejezéssel élve – márkaépítésnek a méltó elismerése, amit a fesztivál menedzsmentje hetedik éve végez.

A sajtótájékoztatón Kesselyák Gergely, a fesztivál művészeti vezetője, a készülő Lehár-produkció karmestere többek között Hernádi Judittal, Bajor Imrével és Szacsvay Lászlóval ajánlotta A víg özvegyet, melynek bemutatóját pénteken tartják.

Szupermárkák

A Brand Council minden országban létrehozott egy független szakértői bizottságot, melynek feladata annak biztosítása, hogy csak az arra érdemes márkák kaphassák meg a Superbrands státuszt. „Superbrands az a márka, amely a saját területén kitűnő hírnevet szerzett. A márkához kapcsolt értékek olyan érzelmi és/vagy kézzelfogható előnyöket nyújtanak, melyeket a fogyasztók elvárnak és elismernek." A magyarországi szupermárkák kiválasztásának alapja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) PIPACS-adatbázisa, amelyben több mint 95 ezer nemzeti védbejegyzés található. A marketing szakma, a média és a tudományos élet vezető képviselőiből álló Superbrands Szakértői Bizottság Bendzsel Miklósnak, az SZTNH elnökének vezetésével az adatbázis alapján választotta ki a 2011-es év hazai superbrandjeit. A nemzetközi definíción túl a bírák figyelembe vették az adott brand tradícióját, történelmét, piaci szereplését, a márka reputációját, a vállalat goodwilljét, etikai megítélését, közismertségét, tudatos innovációját, márkastratégiáját.

Olvasóink írták

 • 6. valaki_a_sok_közül 2011. július 12. 21:50
  „Az ne zavarjon Liyah, hogy közben jelentősen átírták a cikket és még a címét is megváltoztatták. Tudunk olvasni hidd el!”
 • 5. Liyah 2011. július 12. 19:02
  „"Bátyai Edina elmondta: az időkapszula különlegessége, hogy akár évente frissíthető, és ha szükséges, más adathordozóra is átmenthetők az üzenetek és a produkciókról készült felvételek." - HA AZ OLVASNI NEM TUDÁS FÁJNA...”
 • 4. Wacky 2011. július 12. 15:46
  „Egy Pendrive-on többet ért volna elhelyezni!! De ha a hülyeség fájna...”
 • 3. vinczeattila 2011. július 12. 13:45
  „Szerintetek van olyan mai technológia, amit majd mondjuk 50 év múlva lehet majd az akkori technikai eszközökkel olvasni?? Ha ilyen okosak vagytok, akkor mondjátok meg milyen adathordozón kellett volna elhelyezni a filmeket! Esetleg Verne Gyula tudná megmondani...”
 • 2. zehn 2011. július 12. 13:36
  „Csatlakozom. Ekkora ostobaságot! Ezzel az erővel egy üres füzetet is elhelyezhettek volna.”
 • 1. valaki_a_sok_közül 2011. július 12. 13:14
  „Okos ötlet volt a DVD. Egy írott lemez néhány év után olvashatatlan. De ha "gyári" akkor sem tudják néhány évtized múlva mivel kiolvasni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki tud a kerékpáros nőről?

A szegedi rendőrség egy, a múlt hónapban történt súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési baleset kapcsán kéri a lakosság segítségét. Tovább olvasom