Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Suri Zoltán nem érti, mit keres a TOP 20-ban

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság által az év végén közzétett legkeresettebb bűnözők 20-as toplistájára felkerült dr. Suri Zoltán (képünkön) tiltakozik amiatt, hogy neve és fényképe a körözött személyek között szerepel. Az Új-Zélandon élő férfi szerkesztőségünknek küldött levelében azt állítja, hogy hazaérkezése után kártérítési pert indít a lízingcég ellen jogtalan eljárás miatt.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság december végén közzétett – és lapunkban az év utolsó napján megjelent – körözési toplistája szerint dr. Suri Zoltán ellen a Szegedi és a Kecskeméti Rendőrkapitányság is kiadott elfogató parancsot. A 44 éves férfit a szegedi rendőrök azzal gyanúsítják, hogy 2001-ben egy Isuzu típusú mikrobuszra lízingszerződést kötött, azonban a lízingdíjat nem fizette. A pénzintézet a szerződést felmondta, közben Suri a járművel együtt eltűnt. A Kecskeméti Rendőrkapitányság szóvivője, Hortobágyi István arról tájékoztatott: a férfit 2002 óta körözik biztosítási csalás megalapozott gyanúja miatt, ugyanis a férfi összetört egy gépkocsit, majd balesetnek állítva be azt, követelte a biztosítási összeget.

Se autó, se vallomás

A mikrobuszt 2001-ben lízingbe adó Raiffeisen Lizing Rt. portfoliókezelési igazgatója, Kalmár Zsolt lapunknak elmondta: Suri Zoltánnak a jármű „eltűnése" előtt többször volt már fizetési hátraléka – amit többnyire felszólító levelek hatására törlesztett később. A lopás bejelentésekor, 2002 júliusában mintegy 750 ezer forinttal tartozott a lízingcégnek. Miután Surit a rendőrség egyszer sem tudta meghallgatni a lopással kapcsolatban, az autóra vonatkozó körözést visszavonta, ellenben sikkasztás gyanúja miatt vizsgálódni kezdett. Az eltűnt mikrobusz után a biztosító sem fizetett, valószínűleg azért, mert Suri sem a forgalmiját, sem a kulcsait nem adta át – mondta az igazgató. A jelenleg is körözött személy által tervezett kártérítési pertől a lízingcégnél nem tartanak, komolytalannak tartják Suri fenyegetőzését.

Dr. Suri Zoltán szerkesztőségünknek küldött levelében azt állítja, hogy a főkapitányság által közzétett adatok valótlanságokat tartalmaznak, azokból csak a neve és az életkora igaz. A férfi az alábbiak közlését kérte lapunktól:
„2002. júniusában munkavégzés céljából külföldre távoztam, azóta is ott tartózkodom, tehát szerencsére nem tűntem el! A mikrobuszt elutazásom után ismeretlen tettes ellopta, amiről édesapámtól értesültem. A rendőrségi nyomozás nem vezetett eredményre – ezzel az indoklással a biztosítótársaság kibújt a fizetés alól. Én nem tudtam intézkedni 15 ezer kilométer távolságból.

Az eljárás 2004. novemberig húzódott. A Raiffeisen Lízing Rt. közben a követelését a Fakthorn Rt.-nek engedményezte, a céggel én szerződést kötöttem a lízingdíj visszafizetésére, amit a mai napig megszakítás nélkül fizetek. A Fakthorn Rt. igazgatója írásban értesítette édesapámat 2005 decemberében arról, hogy intézkedett a Raiffeisen Lízing Rt. felé, hogy az elfogatóparancsokat az illetékes rendőrkapitányságok vonják vissza. Már ez meglepetésként ért, mert a körözésről sem a Raiffeisen, sem a Fakthorn, sem a rendőrség nem értesített. Ezért hazautazásom után a Raiffeisen Lízing Rt. ellen kártérítési pert fogok indítani a jogtalan eljárás miatt" – írta Suri Zoltán.

A Suri Zoltán levelében foglaltakat édesapja, a Szegeden élő Suri Kálmán is megerősítette. Az apa elmondta, hogy jogász végzettségű fia eddig egy farmon dolgozott Ausztráliában, legújabb információi szerint azonban ott lejárt tartózkodási engedélye, ezért a közeli Új-Zélandra utazott, ahol jelenleg egy halfeldolgozó üzemben foglalkoztatják.


Hatályos a körözés

A „Top 20"-ban szereplő 44 éves dr. Suri Zoltánt a Szegedi és a Kecskeméti Rendőrkapitányság továbbra is körözi sikkasztás, illetve csalás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. Kérjük, hogy a férfi jelentkezzen az említett rendőrkapitányságok valamelyikén. Ennek során módjában áll tisztázni a helyzetét. Amíg azonban megfelelő dokumentumokkal nem igazolja, hogy a terhére rótt ügyekben jogszerűen járt el, a körözés vele szemben az említett bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt, a rendelkezésére álló adatok alapján hatályban marad – áll a rendőrség közleményében. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székesfehérvárra szállítják az alföldi tej egy részét

A tagjaitól átvett tej feldolgozására és exportra készül az Alföldi Tej Kft., amely november óta… Tovább olvasom