Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Swiderski Erika fellebbez

A tandíjper felperese fellebbez a Szegedi Városi Bíróság döntése ellen. Swiderski Erika és a HÖOK számítottak a „folytatásos" eljárásra.
Swiderski Erika, a tandíjper vesztese tegnap beadta fellebbezését a Szegedi Városi Bíróságon az ügyében hozott első fokú ítélet ellen. Megírtuk: március 26-án Bálind Attila bíró, a városi bíróság elnöke a Szegedi Tudományegyetem javára ítélt. Indoklásában elmondta: a felperes szerződésérvénytelenségre alapozta keresetét, holott az egyetem az államilag finanszírozott képzésben résztvevő diákokkal nem köt szerződést. Az intézmény pluszszolgáltatásokért úgynevezett egyéb díjat szedhet.

A fellebbezés egyrészt a jogviszony tisztázására irányul – mondta Kotroczó Béla, Erika korábbi ügyvédje, aki továbbra is részt vesz az ügyben. Szerintük Erika és az egyetem viszonyát a szerződésekre vonatkozó szabályok szerint kell elbírálni. Nem értenek egyet azzal sem, hogy az intézmény jogosult lett volna egyéb díjat szedni a lánytól.
A felperes változatlanul kéri továbbá a Média Menedzser Oktató Kft. elmarasztalását, mert a diák a cég számlájára fizetett. A felperest támogató Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és Erika tisztában voltak azzal, hogy ezt az ügyet egy fokú eljárásban lehetetlen megnyugtatóan rendezni – fogalmazott Kotroczó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi gyerekek is voltak a ''Falkában''

Az elmúlt héten gyerekekből álló „Falkával" néztek farkasszemet az Egy a 100 ellen játékosai a… Tovább olvasom