Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Szabad a vásár Zsombón

Sorozatunkban a Szeged környéki kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Zsombón.
28 évi faluvezetés után nyugdíjba vonul Zsombó jelenlegi polgármestere. Hatan pályáznak a posztjára: Gyuris Zsolt, Kardos Imre Zsolt, Terjéki Tibor, Tokodi János, Vőneki József László valamint Zsiros Pál, mindannyian függetlenként indulnak. Mindegyik jelölt egyetért abban, hogy a legfontosabb a település szennyvízhálózatának kiépítése, valamint a belvíz elleni védekezés hatékonyabb megszervezése.

Gyuris Zsolt, a jelenlegi jegyző úgy érzi, hogy polgármesterként még többet tudna tenni a faluért. Szerinte a villamosmérnöki és államigazgatási diplomája szerencsés párosítás ahhoz, hogy előnyt élvezhessen kihívóival szemben.

Kardos Imre Zsolt szerint a legfontosabb, hogy a külterületi utakat karbantartsák. Tervezi továbbá egy bölcsőde kialakítását is. Rendszeresen tartana falugyűlést, ahol a lakosokkal együtt vitathatják meg a települést érintő változásokat.

Terjéki Tibor azt mondja, a település fejlődése megakadt egy szinten, ezen szeretne változtatni, mégpedig új ötletekkel és pályázatokkal. Kialakítana egy szociális gondozót, ahol a hátrányos helyzetűek nappali foglalkoztatását oldanák meg.

Tokodi János a biztonságot tartja a legfontosabbnak. Úgy gondolja, szükség lenne kerékpárútra valamint járdákra, hogy a gyerekeknek ne kelljen életveszélyes helyeken járni, hogy eljussanak az iskolába. Minden zsombói háztartásban internet-hozzáférést szeretne.

Vőneki József László úgy érzi, lelassult a falu fejlődése, ezen külföldi kapcsolatok felelevenítésével és uniós fejlesztéssel lehetne segíteni. Elérhető és megvalósítható dolgokat szeretne, csupa olyasmit, aminek van realitása.

Zsiros Pál a falu legrégibb képviselője. Részt vett több olyan munkában, ami a település fejlődését segítette, mint például az iskolai tantermek bővítése, az utak aszfaltozása. Szerinte az elmúlt időszakban a fejlesztések lassú ütemben folytak, ő ezt mindenképpen felgyorsítaná.

GY. N.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedre ért az Európa-díj

Az Európa Tanács bizottsága a magyar városok közül elsőként Szegedet tüntette ki az Európa-díjjal. A… Tovább olvasom