Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Szabad az út a rakparton

Szeged - Feloldották a szegedi rakpartzárat, enyhülnek a reggeli és délutáni forgalmi dugók. Folytatódik viszont a nagykörút és a 43-as felújítása.
Lassabban apadt a Tisza a vártnál; egészen szombatig csak napi egy arasszal csökkent a vízszint. Tegnap azonban majdnem harminc centit esett vissza. Ez köszönhető volt a kiskörei duzzasztó működésének, amely péntek óta állja megint útját a nagyobb víztömegeknek, valamint a marosi apadásnak. Ettől meglódult a szegedi apadás: tegnap délben már 513 centit mutatott a szegedi vízmérce. Emiatt döntöttek úgy a vízügyi illetékesek, hogy ma hajnalban megnyitják a Huszár Mátyás rakpartot – tájékoztatott Kemény László, az Atikövizig ügyeletese.

A hét végére az úttestet és a járdát a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. munkatársai már letakarították, a part széléről is letolták a lerakódott hordalékot. A rakpartzárat április 19-én, vagyis bő két héttel ezelőtt kellett elrendelni. A folyó egy héttel ezelőtt tetőzött 595 centivel.

Az útágy azonban alaposan átázott az elhúzódó árhullám nyomására. Az alapba beszivárgott víznek ki kellett csorognia, hogy a rakpart elbírja a gépkocsiáradatot. Az út kiszáradt, ismét járható a város egyik legforgalmasabb útszakasza.

A rakpartzár feloldása várhatóan enyhíti a reggeli és délutáni csúcsban közlekedők helyzetét mindkét szegedi hídon. A vízügy szakembere elmondta, újabb 10-20 centis áradást mérnek a Maroson, és a Tisza vízgyűjtőin is előfordul helyenként 10 milliméteres esőzés, ám ez nagy valószínűséggel rakpartzárat eredményező nagy vizet nem okoz az Alsó-Tiszán.

A nagykörúton változatlanul érdemes több menetidővel számolni. A Bertalan híd és Kossuth sugárút közötti szakaszán ugyanis folytatódik az útépítés – egy sávon haladhatnak a járművek. Javítják a buszöblök burkolatát, a hét végén pedig a kimaradt kereszteződésekben dolgoznak az építők.

A 43-ason Deszk és Klárafalva között is folytatódik az útjavítás, ott torlódást okozhat a nagy határforgalom is. A pravoszláv húsvétról és a hosszú hétvégéről Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkásokra és a kamionstop után elindult teherjárművekre kell számítani.

Olvasóink írták

  • 2. Pistike 2008. május 07. 18:47
    „Pedig a nagyvárosok közül messze Szegeden intézik a legjobban az ügyeket szerintem.”
  • 1. Kovács Miklós 2008. május 05. 18:34
    „T DM!
    Jó lenne, ha utána néznének miért tart már több mint három hete a nagykörúti "útfelújítás". Megkérdezhetnék a polgármestert, hogy miérbíztak meg olyan céget a munkával, amelyiknek nincs elegendő kapacitása annak elvégzésére. A vállalkozó hasznot zsebel. Az illetékes korrupcóból jól él. A szegedi polgár meg szív, füstöt és nyel mérget. Üdv Miki”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futva menekült a tunéziai

Röszke - A vasúti síneket követve lépte át illegálisan a határt Röszkénél szombat este egy tunéziai… Tovább olvasom